• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listwiev yardım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
İstediğim şey;
1- malekle formunda bir listwiev yada listbox nesnesi kullanarak Tüm Liste sayfasındaki verileri form üzerinde listelemek. (Binin üzerinde veri var).
2- Form üzerindeki listeden her hangi bir satıra tıklayınca text boxlara o satırdaki verileri yazdırmak
3- Textbox2'ye veya yeni bir textboxa girilecek değere göre mal ismi sütünü için listede süzme işlemi gerçekleştirmek.

Forumda incelemediğim örnek kalmadı listwiev ile alakalı. Ama bütün programın içinden bana yarayacak kodu çekip alamadım bi türlü.Çeşit çeşit hatalar verdi. Üstadlardan ek'te ki dosya ile ilgilenmelerini rica ediyorum..

Bir de Örnek program 2003. Ben 2007 de kullanıcam.

Ekli dosyalar

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
İstediğim şey;
1- malekle formunda bir listwiev yada listbox nesnesi kullanarak Tüm Liste sayfasındaki verileri form üzerinde listelemek. (Binin üzerinde veri var).
2- Form üzerindeki listeden her hangi bir satıra tıklayınca text boxlara o satırdaki verileri yazdırmak
3- Textbox2'ye veya yeni bir textboxa girilecek değere göre mal ismi sütünü için listede süzme işlemi gerçekleştirmek.

Forumda incelemediğim örnek kalmadı listwiev ile alakalı. Ama bütün programın içinden bana yarayacak kodu çekip alamadım bi türlü.Çeşit çeşit hatalar verdi. Üstadlardan ek'te ki dosya ile ilgilenmelerini rica ediyorum..

Bir de Örnek program 2003. Ben 2007 de kullanıcam.

Merhaba örnek dosyanızı eklemişsiniz.

Dosyanıza farklı birşeyler yapmaya çalıştım kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Öncelikle teşekkürler. Örneğinizden yararlanarak biraz iyileştirmeler yaptım. Ama gerek görsel olarak gerekse de işlevsellik bakımından listview nesnesini kullanmayı daha iyi görüyorum.
Forumdan örnekleri programımda uygulamaya çalıştığımda sürekli hata veriyor. Hatanın nedeni de sanırım Listview nesnesinin programda olmaması. ListViewCtl diye bi nesne var onu kullandığımda da söylediğim gibi hep hata veriyor.

Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Benim bilgisayarda ListViewCtl bu nesne yok

halit bey ilginiz için teşekkür ederim. Dikkatsizlikten dolayı farkına varamadığım küçük bi ayrıntı yüzünden günlerdir uğraşıyorum. Başka arkadaşlarında başına gelmemesi için (benim kadar dikkatsiz olurlar mı tartışılır gerçi) ne olduğunu yazayım.

Dikkat edilmesi gereken şey doğru nesne için doğru komutlar kullanmanız. Listviewctl diye bi nesne daha var. Listview dan farklı. Listview nesnesini toolbox'a eklemek için Microsoft ListView Controls seçeniğini işaretlemek gerekiyomuş.

Yani ben listview diye günlerdir listviewctl denen nesne ile uğraşıyorum :)

Tekrar teşekkürler

halit bey ilginiz için teşekkür ederim. Dikkatsizlikten dolayı farkına varamadığım küçük bi ayrıntı yüzünden günlerdir uğraşıyorum. Başka arkadaşlarında başına gelmemesi için (benim kadar dikkatsiz olurlar mı tartışılır gerçi) ne olduğunu yazayım.

Dikkat edilmesi gereken şey doğru nesne için doğru komutlar kullanmanız. Listviewctl diye bi nesne daha var. Listview dan farklı. Listview nesnesini toolbox'a eklemek için Microsoft ListView Controls seçeniğini işaretlemek gerekiyomuş.

Yani ben listview diye günlerdir listviewctl denen nesne ile uğraşıyorum :)

Tekrar teşekkürler

Tamam anladım. Birazcık daha dikkatli olmak gerekiyor her halde

neyse doğru nesneyi bulduğunuza göre size iyi çalışmalar diliyorum.

teşekkürler sağolun

Geri