• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listviewe Süzülen Veriyi Değiştirmede Problem

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar üç adet combobox ile

combobox1 > combobox2>combobox3

şeklinde listviewe veri süzmeyi yapabiliyorum, süzülen veriyi çift tıklayarak textbox ve comboboxlara getiriyorum(mesela 10. satırın verisi) ama bu veri üzerinde değişiklik yapıp değiştir butonu ile değiştirmek istediğimde 10. satırdaki veri ile değişmiyor 1.satırdaki veri ile değişiyor ve 1. satırdaki veriler gidiyor, listviewde değiştirme olayını süzme yaptıktan sonra nasıl sağlayabilirim, örnek bir dosya yada tavsiye verirseniz sevinirim, saygılar.

Aynı Problem Silmedede oluyor, süzme yapılmazsa değiştirmede ve silmede problem yok.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
üstat bi örnek dosya ile daha kolay olur :)

Sanırım
Kod:
ListView1.itewms(10).SubItems(0) = "deneme"
şeklinde yapıyorsunuz olmuyor

aşağıdaki gibi deneyin

Kod:
ListView1.SelectedItem.SubItems(0) = "deneme"

yada şöyle olmalı

Kod:
ListView1.SelectedItem(0).SubItems(0) = "deneme"

dosyanızı inceledim bir hayli karışık :( çözene kadar göbeğim çatladı desem yeridir.
comboboxlar arasındaki ilişki combo1 --> oradan combo2 --> combo3 olacak şekilde mi?
ilk mesajınızda öyle yazmışsınız ama userformda bu şekilde değil.

sizin örneğin içinde ben ikinci bir form oluşturdum. combo box lara göre istediğiniz şekilde çalışıyor mu? örneğiniz çok karışık olduğu için bunu kendinizinkine uyarlayabilirsiniz inş :D

Ekli dosyalar

Sayın systran gecenin geç saatlerine kadar uğraşıp harcadığınız emek için çok teşekkür ederim.,

eklediğiniz dosyayı inceledim ama şimdi bunu kendi dosyama nasıl uyarlayabilirim bilmiyorum, yalnız benim dosyada süzmede ve listelemede problem yok, listview üzerindeki süzülen veriyi değiştirmek ve silmek istediğimde sorun oluşuyor, yani veri kendi satırını değiştirmiyor yada silmiyor, 1. satırdaki veriyle değişiyor yada siliyor,

comboboxlarda combobox1> combobox3>combobox2 şeklinde süzme yapılıyor dosyamda, dosyayı sonradan eklediğimden gözden kaçırmışım, saygılar

valla bende sizin kodların nasıl olduğunu çözemedim :) baştan yapmak daha kolay oldu.
silme işlemi için, listview içinde süzülerek gelen veri içinden satır numarası bilgisini çekmeniz gerekir.
kod bilginiz yeterli ise yaptığım örneğin içine bakabilirsiniz.

VBA ya yeni başlamış birisiyim, Sayın systran, satır numarasını değiştir ve sil butonlarına tanımlayacak kadar kod bilgim yok malesef, teşekkür ederim.

Geri