• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview'de seçilen Checkbox'ların Index No.sunu öğrenmek

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam Arkadaşlar,

2 sorum var;
1- Listview'de seçtiğim Checkbox'un satır no.su (Index No) nasıl öğrenebilirim? Listview'de böyle bir özellik var mıdır? ben bulamadım.

2- Listview'de seçtiğim Checkbox'ların sayısını öğrenmek istiyorum. ancak bunu döngü ile tek tek sorgulayarak öğrenebiliyorum. Döngü kurmadan öğrenebilir miyiz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Selam Arkadaşlar,

2 sorum var;
1- Listview'de seçtiğim Checkbox'un satır no.su (Index No) nasıl öğrenebilirim? Listview'de böyle bir özellik var mıdır? ben bulamadım.

2- Listview'de seçtiğim Checkbox'ların sayısını öğrenmek istiyorum. ancak bunu döngü ile tek tek sorgulayarak öğrenebiliyorum. Döngü kurmadan öğrenebilir miyiz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Satır numarasını listview nesnesine verileri alırken bir kolona bu satır numaralarını almanız gerekiyor.

Index numarası ise

Aşağıdaki örnek kodda var.

Seçim yapılan satırlar içinde döngüden başka çare gözükmüyor.

Kod:
say = 0
For r = 1 To ListView1.ListItems.Count
If ListView1.ListItems(r).Checked = True Then
MsgBox "index no  " & r
say = say + 1
End If
Next r
MsgBox say & " adet seçim yapıldı"

Satır numarasını listview nesnesine verileri alırken bir kolona bu satır numaralarını almanız gerekiyor.
Halit hocam hızlı cevap için teşekkür ederim.
Listview'de bir kolona satır Index No.ları yazdık diyelim. Yine checkbox'a tıkladığımda bu no.yu nasıl göreceğim veya kullnacağım?

Şöyle bir çözüm benim işimi görecek;
Listview'de herhangi bir satıra ait Checkbox'a tıkladığımda ilgili Index'ini Msgbox'ta görmek. Bunu saylayabilirsek bana bir çok faydası olacak.

Halit hocam hızlı cevap için teşekkür ederim.
Listview'de bir kolona satır Index No.ları yazdık diyelim. Yine checkbox'a tıkladığımda bu no.yu nasıl göreceğim veya kullnacağım?

Şöyle bir çözüm benim işimi görecek;
Listview'de herhangi bir satıra ait Checkbox'a tıkladığımda ilgili Index'ini Msgbox'ta görmek. Bunu saylayabilirsek bana bir çok faydası olacak.

Bu kodda listview nesnesinde birinci kolon(yani 0 numaralı sutün) ve ikinci kolon (yani 1 nolu sutün) için satırları gösteren mesaj

Kod:
If Me.ListView1.ListItems(r).Checked = True Then
MsgBox ListView1.ListItems(r).Text
MsgBox ListView1.ListItems(r).ListSubItems(1).Text
End If
Next r

Alternatif.:cool:
Kod:
MsgBox ListView1.SelectedItem.Index

Bu kodda listview nesnesinde birinci kolon(yani 0 numaralı sutün) ve ikinci kolon (yani 1 nolu sutün) için satırları gösteren mesaj

Kod:
If Me.ListView1.ListItems(r).Checked = True Then
MsgBox ListView1.ListItems(r).Text
MsgBox ListView1.ListItems(r).ListSubItems(1).Text
End If
Next r

Hocam anlatamadım. Özür dilerim. Anlatmak istediğim şu idi; Listview'de herhangi bir checkbox'a tıkladığımda Index'ini öğrenmek için aşağıdaki kodlar ile hallettim.

Kod:
Private Sub ListView1_ItemCheck(ByVal Item As MSComctlLib.ListItem)
MsgBox Item.Index
End Sub

Şimdi ise, bir checkbox'a tıkladığımda döngü kurmadan şeçili checkbox'ların sayısını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Alternatif.:cool:
Kod:
MsgBox ListView1.SelectedItem.Index

Hocam ilginize teşekkür ederim. Anlatmak istediğim şu idi;
Listview'de herhangi bir checkbox'a tıkladığımda Index'ini öğrenmek için aşağıdaki kodlar ile hallettim.

Kod:
MsgBox Item.Index
End Sub

Şimdi ise, bir checkbox'a tıkladığımda döngü kurmadan şeçili checkbox'ların sayısını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam anlatamadım. Özür dilerim. Anlatmak istediğim şu idi; Listview'in checkbox'una tıkladığımda Index'ini ve mümkünse şeçili olan checkbox'ların sayısını öğrenmek. aşağıdaki kod başlığı ne demek istediği anlatır sanırım.

Kod:
'...........................
End Sub

Yukarıdaki mesajınızda sonradan düzeltme yaptığınızı okudum.istediğinizi bulmuşsunuz bu mesaj fazla oldu onun için sildim.

Yukarıdaki mesajınızda sonradan düzeltme yaptığınızı okudum.istediğinizi bulmuşsunuz bu mesaj fazla oldu onun için sildim.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri