• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview1.2 eşit mi olmalıdır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Listview 1 ve 2 verileri tek sayfada birleştirdim.Aynı veriyi alıp kullanıyorum.
Listwiew2 de 12.13 Textboxlarda arama kodu varken 12.sütun hatası veriyor.
İnce noktayı anlayamadım.(ListBoxdaki verileri çift tıkladıktan sonra.)Bu listeler eşit mi olmalıdır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kaydet,Düzelt,Sil ve diğer komutlarda 12.sütünü hatalı gösteriyor.Neden olduğunu çözemedim.2 gündür uğraşıyorum inanın.

Kaydet,Düzelt,Sil ve diğer komutlarda 12.sütünü hatalı gösteriyor.Neden olduğunu çözemedim.2 gündür uğraşıyorum inanın.

Buradaki veride bir tane fazlalık vardı sildim

Kod:
Sub ListeGuncelle()
' SAYFADAKİ VERİLERİ LISTVIEW İÇİNE ALIR
Set Sh = Sheets("Ana Sayfa")
Son = Sh.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
'yeni = True
With Userform1.ListView1
  .ListItems.Clear
   For i = 2 To Son
     .ListItems.Add , , Sh.Cells(i, 1)
     X = X + 1
     With .ListItems(X).ListSubItems
         .Add , , Sh.Cells(i, 2) ' BURADAKİ Sh.Cells(1, 2) İFADESİ ALINAN HÜCREDİR
         .Add , , Sh.Cells(i, 3)
         .Add , , Sh.Cells(i, 4)
         .Add , , Sh.Cells(i, 5)
         'Image1.Picture = LoadPicture(TextResimKisaYol.Text): Me.Repaint ' İMAGE NESNESİ DEĞİŞMESİ İÇİN
         .Add , , Sh.Cells(i, 6)
         .Add , , Sh.Cells(i, 7)
         .Add , , Sh.Cells(i, 8)
         .Add , , Sh.Cells(i, 9)
         .Add , , Sh.Cells(i, 10)
         .Add , , Sh.Cells(i, 11)
         .Add , , Sh.Cells(i, 12)
         .Add , , Sh.Cells(i, 13)
         .Add , , Sh.Cells(i, 14)

[COLOR=red]' .Add , , Sh.Cells(i, 15) burası fazla[/COLOR]

.Add , , i
     End With
   Next i
End With
Set Sh = Nothing
End Sub

Ayrıca kodlarında textbox21 var ama form üzerinde bu nesne yok

Selamlar Hocam,
Listview1 de Servis adı seçtikten sonra,aynı servisi listview2 de de seçtikten sonra
.Add , , Sh.Cells(i, 12)
kodlarda 12. stüruna ait tüm kodlarda aynı hatayı veriyor.Düzeltmenizi yaptığımda da aynı işlem geçerli.Çözemedim gitti.

İşyerinde net arızalandı onun için cevap yazamıyorum.

Userfomdaki nesnelerin ardışık olması ve ahenkle sıralanması gerekir bu durumda kodların kısa yazılması ve hataların nerde olduğunun bulunması kolay olur userformda küçük bir değişiklik yaptım fazla olan kodları sildim. o kodları sen daha sonra kendindeki kalan dosyandan eklersin ayrıca userfom4 ekledim anasayfadan komut düğmesi ile çağrılıyor onu bir incele.

Diğer daraftan kendi formundaki listview2 nesnesini niye kullanıyorsun anlıyamadım.

Ekli dosyalar

Hocam öncelikler teşekkürlermi iletiyorum,
(incelemeden önce cevap yazayım istedim.)
Listview1 de;
*Talepe ait bilgileri giriyoruz.(servis bazında).L1 de tüm servisler mevcut olup L2 de o servisin taleplerinin göz önünde olmasını istiyoruz.Bazen servisin,bazende seçilen malzmelerin raporunun olmasını istiyoruz.Basitçe birşey.(TextBox 12 ve 13 de de arama yapılabilmesi ve neticenin raporlanmasını,aynı zamanda TextBox13 de aranan malzemelerin raporlanması amacımız.
(Sıra numarası takip eden bir kayıtta bir birimin tüm talepleri,malzemelerini görmek,L2 de de o malzemeler hakkında bilgi edinmek amacımız.L1 de tek tek birimi bulup malzeme hakkında bilgi almak zor.)

Hocam'a Selamlar,
Çalışmanız mükemmel birşey,örnek dosyalaım içerisinde var,çalışmam için kullanmayı düşünmüştüm daha önce ama detaylı olması dolauısıyla,kullanım basitliği açısından daha az özellikli bir programda denemek istemiştim.
Emek verip çalıştığınız formunuzdaki uygulamayı,kullanabilmek amacıyla "Veri Girişi" nin USerform görünümünde olması için başlıktaki yeşil hücreleri alt alta koyduğumda her bir kutu bir sonrasının bitiminden başladığı için olmadı.
Bir önceki mesajımda L2 nin işlevinden bahsetmiştim.Yani sizin renklerle yaptığınız L1 de gördüğümüz sistemin aynısını istiyorum.Sizin L1 de Birim Seçiyoruz,Birimi,Malzeme adı seçiyoruz ona ait bilgiler mantığı hesabı,benim L2 de yapmak istediğim bu.
Teşekkürlerimle.

Geri