• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listview ve deg30 kullanımı

Excel Vers. ve Dili
ileri excel
arkadaşlar merhaba bir merakım var yardımınız olursa ne mutlu bana
listbox ile listview arasındaki fark nedir yani listview hangi durumlarda kullanılır
ikincisi ise deg30 isimli bir fonksyon var kod içerisinde ne deg30 (localdeg30) as variant diye açılımı var

cumle düşük olmuş biraz yani ikinci sorumda deg30 ne işe yarar diye sormak istedim aslında arkadaşlar

Merhaba,

Listbox nesnesi için ilk aklıma gelen özellikler;

Rowsource metodu saniyeler içinde ile tüm sütunları yükleyebilirsiniz.
Additem metodu ile döngü yöntemiyle en fazla 10 sütun yükleyebilirsiniz. Fakat dizi yöntemi ile bu sorunu aşabilirsiniz.
Sütunlar için hizalama biçimlendirmesi olarak tek biçimlendirme kullanabilirsiniz. (Sağ-Sol yada Ortala)
Listelenen verileri satır yada sütun bazında renklendiremezsiniz. Kullanacağınız renklendirme tüm nesneyi etkiler.
Sütun bazında tarih,sayı yada para formatı kullanabilirsiniz.
Sütun genişliklerini verileri yüklerken ayarlayabilirsiniz.

ListView nesnesi için ilk aklıma gelen özellikler;

Bu nesneye verileri döngü yöntemi ile yükleyebilirsiniz. Verileriniz çoksa yüklenmesi zaman alabilir.
Görünüş olarak Listbox nesnesine nazaran daha profesyoneldir.
Sütunları ayrı ayrı biçimlendirebilirsiniz. Her sütun için ayrı hizalama seçenekleri kullanabilirsiniz.

Bu nesne ile ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

ListView Tüm Özellikleri

"deg30" ise bir değişken tanımlaması olmalı. Ben böyle bir fonksiyon olduğunu hatırlamıyorum.

korhan hocam Çok teşekkürler bilgi için benim için çok aydınlatıcı oldu
saygılarımla

deg30 büyük ihtimalle , KTF (Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon) olmuştur.

yok ustadım çözdüm değişken tipini tanımlamamış arkadaş parantez açınca deg30 as variant yazıyor bende dedim ne için kullanılıyor :)

yok ustadım çözdüm değişken tipini tanımlamamış arkadaş parantez açınca deg30 as variant yazıyor bende dedim ne için kullanılıyor :)
Eminmisiniz!!!
Ban pek öyle gelmedi.:cool:

Geri