• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview satır ve sütunlarında manuel işlem

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese merhaba !!Değerli Arkadaşlar aslında bu konu için örnek dosya gerekirmiydi bilemiyorum,ancak meselenin daha anlaşılır olması adına bir dosya ekledim.Sormak istediğim husus listview nesnesi içerisindeki satır ve sütunlarda manuel olarak işlem yapabilirmiyiz, ilaveten klavyedeki herhangi bir tuş(enter, aşağı ok tuşu vs...) marifeti ile satır açabilirmiyiz? dosya içerisinde bir takım izahatlarda bulmaya çalıştım; umarım anlatabilmişimdir.ilgileriniz için şimdiden teşekkürler!!!

Ekli dosyalar

çok önemli "özür"
değerli arkadaşlar!!! Ilk mesajda ekli bulunan dosya içerisindeki kodlar bana ait değildir.excel web tr nin değerli bir üyesine aittir. Bu hususu ilk mesajımda belirtmediğim için özür dilerim.

Selamlar,

ListView nesnesi bu işlem için uygun bir nesne değildir.

Sanıyorum sizin işinize MSFlexGrid1 nesnesi ya da SpreadSheet nesnesi yarayabilir.

Nette arayarak birçok linke ve bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sayın Korhan Ayhan !!! ilginiz için teşekkür ederim. Kendi adıma:vba' dan dört dörtlük anlamaz iken dediğiniz nesneleri kullanabilmek için çok daha fazla bilgiye sahip olmak gerekir.Meseleyi başka yöntem ve bildiğimiz nesneler ile çözmeye çalışacağız herhalde.SAYGILAR!!!

Değerli arkadaşlar!! SpreadSheet nesnesini userform üzerine nasıl ekleyebiliriz, yada ekleyebilirmiyiz? kullanabilirmiyiz örnek dosyası yada çalışması, veya fikri olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum. internette epeyce kaynak var ama forumdaki izahatlar gibi biz acemilerin anlayacağı düzeyde değil maalesef. Saygılar!!!

Geri