• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview Nesnesi Yok Oldu:-(

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar ,

Dün userformlar içerisine listview leri eklemiş olmama rağmen bugün açtığımda nesne yok olmuş:-(

Forumlarda ve nette araştırma yaptım. Yapılabilecek işlemleri yapmama rağmen gelmiyor.Yaptıklarım şöyle;
1 - "mscomct2.ocx" dosyasını indirdim.
2 - c:\windows\sysWOW64 konumuna kopyaladım.
3- "Başlat" butonu > "Arama Kutucuğu" na "cmd" yazıp, "ENTER" a basmadan
4- "cmd" "Komut İşlemcisi" üzerinde Sağ Tuş > "Yönetici Olarak Çalıştır" ı tıkladım
5-
Kod:
regsvr32 c:\windows\sysWOW64\mscomct2.ocx
komutunu yazıp ENTER bastım
6- c:\windows\sysWOW64\mscomct2.ocx içindeki
DllRegisterServer başarıyla gerçekleştirildi. yazısı çıktı.
7- Yeni bir excel sayfası açıp Userform ekledim.
8- Toolbox'ta "Additional Controls" e baktığımda "Microsoft ListView Control" çıkmadı.

Acaba nerede yanlış yapıyorum.

Öncelikle "regsvr32.exe", hem "system32" hem de "syswow64" içinde bulunur. Ocx dosyası 32 bit dosya olduğundan "syswow64" içindeki ile register olmalıdır.

Bu arada Office versiyonunuz 32 bit olmalı ki, daha önce çalıştırmışsınız. Zaten referans olarak da ekleyemezdiniz. 64 bit olan işletim sisteminiz olmasın?

GD10EZ.png
[/url][/IMG]

Zeki bey, çok fazla bilgim yok ne yazık ki:-(
Netten araştırdım ancak bunları yapabiliyorum. Excel sayfasından baktığımda resimdeki gibi görünüyor.

İlginç olan kaç gündür varken bugün yok olması.

Öncelikle "regsvr32.exe", hem "system32" hem de "syswow64" içinde bulunur. Ocx dosyası 32 bit dosya olduğundan "syswow64" içindeki ile register olmalıdır.

Bu arada Office versiyonunuz 32 bit olmalı ki, daha önce çalıştırmışsınız. Zaten referans olarak da ekleyemezdiniz. 64 bit olan işletim sisteminiz olmasın?

Sorunumu Zeki Bey'in vermiş olduğu bilgiye dayanarak, 64 bit olan Offıce Programı mı 32 bit e çevirerek çözüme kavuşturdum.

Geri