• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listview iki tarih arası veri süzme ve rapor alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan can_26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
merhaba , örnek çalışmamda takıldığım konu listvew de iki tarih arası veriyi süzerek sayfa3rapor sayfasına verilerin aktarılıp rapor alınması gerekiyor.belki rapor alınıp sayfanın çıktısı alındıktan sonra ise rapor sayfasının boşaltılması ve bir sonraki rapor için sayfanın boşta beklemesi de gerekebilir.Biraz karışık oldu sanırım .Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
eğerkodları açıklamalı yazarsanız öğrenmem açısından çok çok daha iyi olacak.şimdiden ilginizden dolayı Teşekkür.ederim iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

vba da konuya hakim arkadaşlar lütfen ,bir projeye başladım amacım vba öğrenmek ama insan bir yerlerde takılıp kaldıkça heveside kalmıyor.sizlerin desteğiyle bir şeyler öğrenicem aynı projem hakkında sorularım olacak , aksi halde öğrenemem , lütfen zaman zaman bana yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum.iyi çalışmalar dilerim...

bu sitede sorulara cevap verilmiyormu acaba

Merhaba can 26,
Dosyanız bilgisayarımda açlmadığı için size yardımcı olacak bir dosya hazırladım. İki tarih arası süzme ile ilgili çok sayıda örnek var forumda. Onlardan da yararlanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Öncelikle dosyanı açarken listview nesnesi olmadığı uyarısı veriyor buda excelin lisansı ile ilgili sanıyorum.

Dosyana gelince kodu yazmak kadar bunun nasıl yapıldığını izah etmekte bu kadar zor bir durum.

Ekli dosyayı kontrol edin eğer dosya açılmazsa text nesnelerini ve komut duğmelerini kodları ile birlikte kendi dosyanıza kopyalayın

Ekli dosyalar

merhaba halit bey hemen hemen istediğim gibi olmuş elinize sağlık çok tşk.ederim.ama şöyle bir sorun var,tarihlere göre süzüyor fakat isme göre verileri alamıyorum.isme göre sadece a harfini yqazdığım da a ile başlayanlar geliyor.halbuki bu raporu kişi bazında almam lazım.örneğin ali demir e ait verdiğim tarih aralığındaki verileri süzüp rapor sayfasına aktarabileyim.bu arada biraz başınızı ağrıtıcam ama listview de en alt satırda gerek süzmeden gerekse veriyi süzdükten sonra toplamları görmek mümkün mü.

çok özür dilerim halit bey şimdi farkettim isme göre süzüyor,hata bende ad ve soyad ayrı ayrı kolonlarda.elinize sağlık zahmetiniz için çok tşk. ederim.birde listview üzerinde hemsüzmeden hemde süzdükten sonra en satırda toplamlarını görebilirsem şu an için çok güzel olacak.yardımlarınızı bekliyorum

merhaba acolkesen1 ,sizede çok çok tşk.ederim elinize emeğinize sağlık.kaç gündür takıldığım yerde kaldım neredeyse vazgeçiyordumki mesajlarınızı aldım.şimdilik tek sıkıntım kaldı.listview de en satır da gerekli kolonların taoplamlarını görebilmek.veri süz yapmadan ve aynı zamanda veri süz yaptıktan sonra sa kalan verilerin en alt satırda toplamlarını görebilmek.birde bununla ilgili formdan yardım alabilirsem çok memnun olurum.güzel örnek bir projeye başladım bitince de eminim bir çok konuya örnek olacak bir dosya olacak.aynı zamanda bende adım adım vba öğreniyor olucam.tekrar çok tşk.ederim yardımcı olan arkadaşların ellerine emeklerine sağlık olsun.

5 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim.

Halit bey size ne kadar tşk. etsem azdır inanın.sizin çok kolay bunlar belki yaparkende böyle kolay şeyleri de nasıl yapamıyorlar falan diyorsunuz.Yürekten söylüyorum sayenizde güzel şeyler öğrendim bununla da kalmadım isteğim arttı,sayenizde projemi tamamlarım artık.zaman zaman proje ile ilgili sorularım olur yine...

Halit bey bazı kodların ne anlama geldiğini ne yaptığını sormak istiyorum.Müsait bir zamanınızda aşağıdaki kodların ne yaptığını açıklayabilirmisiniz.
satıs_yukle yordam
Dim deg30(500) =>>bu ne amaçla tanımlandı

deg30(y) = deg30(y) + Round(Cells(j, r), 2) * 1 =>>açıklaması yaptığı iş nedir

For r = 1 To ListView1.ColumnHeaders.Count - 2
ListView1.ListItems(sat + 1).ListSubItems.Add , , deg30(r)
Next r =>> bu döngü ne yapıyor

verileri aktar butonunda
aranan1 = UCase(Mid(Sh.Cells(i, 2).Value, 1, Len(TextBox3.Text))) =>> açıklaması

deg30(y) = deg30(y) + Round(Sh.Cells(i, r), 2) * 1 =>> Açıklaması

For r = 1 To ListView1.ColumnHeaders.Count - 1
sh2.Cells(sat, r).Value = deg30(r)
Next r =>> bu döngünün anlamı

Boş vaktiniz olduğunda bu kodların açıklamalarını ne yaptıklarını yazarsanız çok sevinirim.iyi günler ,iyi çalışmalar dilerim...

Geri