• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview İçinde Tıklanabilir Hyperlink (Köprü)

Excel Vers. ve Dili
Plus 2010
Sütunlarda filtre (süz) işlemi yaptıktan sonra, listview görünümünde listelenen sütunların birinde tıklanabilir linkin olması mümkün mü?
Bu siteden bulduğum örnek bir form üzerinde listview var. Butona basınca açılıyor. Hücrelere girdiğim hyperlink listview içinde de aktif yani üzerine tıklanabilir olsun!

http://www.excel.web.tr/f48/listviewde-sayfa-suzme-ve-aktarma-i-lemleri-t78137.html

olumlu veya olumsuz geri dönüş yapar mısınız? (sizin dilinizle soruyorum)

olumlu veya olumsuz geri dönüş yapar mısınız? (sizin dilinizle soruyorum)

Sütunlarda filtre (süz) işlemi yaptıktan sonra, listview görünümünde listelenen sütunların birinde tıklanabilir linkin olması mümkün mü?
Bu siteden bulduğum örnek bir form üzerinde listview var. Butona basınca açılıyor. Hücrelere girdiğim hyperlink listview içinde de aktif yani üzerine tıklanabilir olsun!

Sorunuzu ben anlamıyorum onun için olumlu veya olumsuz cevap yazamıyorum.

1-Sütunlarda filtre (süz) işlemi yaptıktan sonra, listview görünümünde listelenen sütunların birinde tıklanabilir linkin olması mümkün mü?

Burada ne demek istiyorsunuz. ilgili linkde zaten form üzerinde süzme işlemi yapılıyor.

2-Butona basınca açılıyor.

Ney açılıyor Butona basınca

3-Hücrelere girdiğim hyperlink listview içinde de aktif yani üzerine tıklanabilir olsun!

Listview nesnesinin bu özelliği yok.

Şimdi Listview nesnesine süzülüp gelen verilerle ilgili listview nesnesindeki seçilen satıra ait tıklayınca ilgili hücreye mi gitmesini istiyorsunuz.
Eğer böyle bir şey istiyorsanız sadece listview de seçilen satıra tıklayınca sayfadaki ilgili satıra select yapılabilir sütuna veya hücre adresine yapılamıyor

Şöyleki; Hücrelerden herhangi birine köprü kurun ve bilgisayarınızdaki herhangi bir klasörün içeriğini görüntülemek için yani köprü bağlantısına tıklayınca klasöre gitsin, sonra formu çalıştırın listview içinde köprü kurduğunuz hücrenin üzerine gelince el işareti görülüyor mu yani tıklayınca normal excel sayfasındaki gibi link verilen herhangi bir şeye gidiyor mu? Olay bu üstadım! Zaten hazır bir uygulama var onun linkini verdim bilgi kirliliği yaratmak istemediğimden.

şöyle de olabilir listview de seçili satırdaki sadece linkin olduğu hücre bir form üstünde textbox'ın içinde görünür tıklarız dosyaya ulaşırız

Şöyleki; Hücrelerden herhangi birine köprü kurun ve bilgisayarınızdaki herhangi bir klasörün içeriğini görüntülemek için yani köprü bağlantısına tıklayınca klasöre gitsin, sonra formu çalıştırın listview içinde köprü kurduğunuz hücrenin üzerine gelince el işareti görülüyor mu yani tıklayınca normal excel sayfasındaki gibi link verilen herhangi bir şeye gidiyor mu? Olay bu üstadım! Zaten hazır bir uygulama var onun linkini verdim bilgi kirliliği yaratmak istemediğimden.

İlgili linkdeki dosyada köprü uygulaması yok.

Yani dosya içindeki veriler dosyanın kendi sayfasından gelmektedir.

Listview nesnesi ile ilgilide böyle bir uygulama mevcut değil.

Peki gridview nesnesinde var mı? Link içeren hücrenin textbox içinde görünmesini sağlayabilir misiniz? Tıklanabilir olmalı! Herhangi bir hücreye bir klasörle bağlantı kuran bir köprü atayalım. Sonra listview nesnesi içinde görüntülenen ve hyperlink içeren bu hücre örnek listview formunda bir textbox içinde görüntülensin. Estetik olmayabilir ama işlevsel olur. Teşekkürler

Peki gridview nesnesinde var mı? Link içeren hücrenin textbox içinde görünmesini sağlayabilir misiniz? Tıklanabilir olmalı! Herhangi bir hücreye bir klasörle bağlantı kuran bir köprü atayalım. Sonra listview nesnesi içinde görüntülenen ve hyperlink içeren bu hücre örnek listview formunda bir textbox içinde görüntülensin. Estetik olmayabilir ama işlevsel olur. Teşekkürler

Bu konuda bilgim yok

Geri