• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview Ekran Hareketlerini Engellemek

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,

Çalışma sayfasındaki ekran hareketlerini
Kod:
Application.ScreenUpdating = False

'Kodlarımız

Application.ScreenUpdating = True

ile engelleyebiliyoruz. Listview için Kolon Başlıkları ve satırlar güncellenirken aynı şeyi yapamadım. Bunu nasıl sağlayabilirim? Böyle birşey mümkün müdür?

İyi çalışmalar.

Selamlar,

Ergün bey ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ergün bey ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Selam,
dosyanızı aldım.Çok teşekkür ederim. Dosyanız ilk önce hata verdi. B ve C sütunlarındaki RASTGELEARADA() fonksiyonları bende olmadığından AD hatası verdi.
Bunları sildim ve dosyayı çalıştırdım.
Benim anlatmak istediğim şu idi. Userform yenilenirken kolon ve sütun değişiklikleri ekrana yansımasın. yani böyle birşey mümkün müdür?
Mesela sizin gönderdiğiniz dosyada
Kod:
ListView1.ListItems.Clear
ListView1.ColumnHeaders.Clear
 've
 .Add , , "VERGİ NO", 65, 2
Kodları
Kod:
Application.ScreenUpdating = False

[COLOR="Red"]ListView1.ListItems.Clear
ListView1.ColumnHeaders.Clear[/COLOR]
've
.Add , , "VERGİ NO", 65, 2
Application.ScreenUpdating = True
arasında olmasına rağmen silme işlemini ve "VERGİ NO" adlı kolonun hareketi ekranda görülüyor.yani liste önce boş görünüyor sonra doluyor. "VERGİ NO" kolonundaki "VERGİ NO" yazısı önce sola işlem bittikten sonra da tekrar sağa geliyor. Benim dosyalarımda ise bahsi geçen haraketler daha fazla göze çarpıyor.

Çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Selamlar,

Evet bahsettiğiniz ekran hareketleri kısa bir sürede olsa ekranda görünüyor. Bunu şu şekilde önleyebilirsiniz. Veriler nesneye yüklenmeden önce nesneyi görünmez yapabilirsiniz. Veriler yüklendikten sonra tekrar görünür yaparsanız ekrandaki hareketlenmeyi görmemiş olursunuz.

Kod:
ListView1.Visible = False

Selamlar,

Eklediğim örnek dosyada "Visible" özelliğini denedim. Fakat nesnenin form üzerindeki yeri değişiyor. Left ve Top ayarlarıyla oynasamda pek değişiklik olmadı.

Selamlar,

Şimdi bir deneme daha yaptım. Ve sanırım istediğinize yakın bir sonuç elde ettim. Nesneyi "Frame" içine yerleştirince sorun ortadan kalktı. "Frame" boyularını ListView boyutlarına göre ayarlayarak mümkün olduğunca görünmemesini sağlamaya çalıştım. Umarım isteğinizi karşılar.

Üstteki mesajımdaki dosyada gerekli güncelleme yapılmıştır. İncelermisiniz.

Selamlar,

Şimdi bir deneme daha yaptım. Ve sanırım istediğinize yakın bir sonuç elde ettim. Nesneyi "Frame" içine yerleştirince sorun ortadan kalktı. "Frame" boyularını ListView boyutlarına göre ayarlayarak mümkün olduğunca görünmemesini sağlamaya çalıştım. Umarım isteğinizi karşılar.

Üstteki mesajımdaki dosyada gerekli güncelleme yapılmıştır. İncelermisiniz.

Selam,
Çok teşekkür ederim. Bir çok yerde kullanmam gerekecektir.

Ayrıca bir soru soracağım. satırlardaki yazıları mavi ve kırmızı yapmışssınz. peki zemin rengini de değiştirebilmek mümkün müdür?

İyi çalışmalar

Selamlar,

Satır bazında renk değiştirmek mümkün değildir. Ama tamamen zemin rengini değiştirebilirsiniz.

Örnek kod nesnenin zemin rengini sarı yapar. Zaten nesnenin özellikler bölümünden sizde rahatlıkla renk değişimlerini yapabilirsiniz.

Kod:
ListView1.BackColor = &HFFFF&

Geri