• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListView de sorun

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
arkadaşlar xp de hazırladığım ekli dosya normal olarak çalışıyor fakat windows7 de çalıştırırken kayıt gir tuşuna bastığımda listview de hata veriyor bu konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum teşekkürler.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

arkadaşlar ekli dosyada kayıt gir tuşuna basınca form açılıyormu; açılıyor ve işlem yapılıyorsa buraya yazarmısınız lütfen. teşekkürler.

iyi çalışmalar.

Selamlar,

Ben açamadım. Hata verdi.

korhan bey teşekkürler yorum yorum için. acaba benim pc demi bir hata var diye düşünüyordum artık. ama enteresan bir olay xp deki excelde çalışıyor windows7 de ki excelde çalışmıyor. :(

Selamlar,

ListWiev harici bir nesne olduğu için olabilir. Windows 7 desteklemiyorsa hata verebilir.

Windows xp de ki excel de ListWiev 5.0 dan var ve kayıt girde ki listwiev 5.0 ile duzenlendi. Windows 7 deki excelde ListWiev 5.0 yok listwiev 6.0 var ondan olabilirmi acaba hocam.

arkadaşlar hata kodunun resmi ekdeki dosyada, bu kodda neresi hata bilen varmı acaba

Ekli dosyalar

• hata kodu.jpg
    hata kodu.jpg
    97.1 KB · Görüntüleme: 16
servispack2 yi yükledim fayda etmedi yokmu bunun bi çaresi :(

userformun üzerindeki listview nesnesini siliniz.

tolobox nesnesinden
Microsolft Listview Control 6,0(sp6)
veya
Microsolft Listview Control version 5,0(sp2)

ekleyiniz çalışması lazım.

listview 5.0 ile hazırlanmış fakat bende 6.0 var yine çalışmıyor. listwiev 5.0 ı nasıl ekleyebilirim bir bilginiz varmı.

alt + F11 tuşuna tıkla
userform nesnesi üzerine gel
View menüsü içinde
Toolbox nesnesine tıkla
Toolbox nesnesine mausenin sağ tarafını tıkla
Additional Conrols yazısına tıkla
buradan Microsolft Listview Control version 5,0(sp2) seçeneğini işaretle

sayın Halit hocam Additional Conrols de Microsolft Listview Control version 5,0(sp2) seçeneği yok sadece 6.0 var. 5.0 i nasil eklerim onu bilmiyorum. Formdaki listwiev i sildim yerine yeniden ekledim fakat oda sorunu çözmedi malesef. :(

birde şuna yapınız.

tools/refarences menüsünü açın. "MISSING" ile başlayanların tikini kaldırın

iş yerimde olmadığım için deneyemiyorum fakan kendi pc mden denedim bendekinde miissing ile başlayan hiç bir şey yok ama yarın sabah ilk yapacağım iş bu olacak inşallah sorun hallolur hocam. ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. hayırlı akşamlar. :)

Halit bey dediğiniz gibi tools/refarences menüsünü açın. "MISSING" ile başlayanların tikini kaldırdım ve sorun çözüldü bilgi baylaşımız için çok teşekkür ederim. :)

Halit bey dediğiniz gibi tools/refarences menüsünü açın. "MISSING" ile başlayanların tikini kaldırdım ve sorun çözüldü bilgi baylaşımız için çok teşekkür ederim. :)

iyi çalışmalar

Geri