• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview datalarını boş bir sayfaya gönderme

Excel Vers. ve Dili
2007
Selam arkadaşlar,

Sorgu ekranında tarama yaparak süzdüğüm bilgiler bir listview penceresinde görüntüleniyor. Bu listview içindeki verileri başka bir sheet içine gönderilmesini sağlayabilir miyim. Siteyi taradım ancak net birşeyler bulamadım açıkçası.

önce diğer sayfaya süzün süzme esnasındada listviewe alın verilerinizi.
1 döngü ile iş bitmiş olur.:cool:

Selam arkadaşlar,

Sorgu ekranında tarama yaparak süzdüğüm bilgiler bir listview penceresinde görüntüleniyor. Bu listview içindeki verileri başka bir sheet içine gönderilmesini sağlayabilir miyim. Siteyi taradım ancak net birşeyler bulamadım açıkçası.

örnek dosyanız yok herhalde aşağıdaki linkdeki dosyada kullanacaksınız.
http://www.excel.web.tr/f48/userformda-google-modeli-tarama-t118448/sayfa2.html#post647923

kod

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim yer, a, sh, n, i, r, sat1
yer = "Sayfa2"
a = MsgBox("Sayfayı temizlemek istiyormusunuz.?", vbYesNo + vbInformation, " Temizleme Penceresi")
If a = vbYes Then
Sheets(yer).Cells.ClearContents
Sheets(yer).Cells.NumberFormat = "General"
End If

If yer = "" Then
MsgBox "aktarılacak sayfa seçimini yapmadınız"
Exit Sub
End If
Set sh = Sheets(yer)
If WorksheetFunction.CountA(sh.Cells) > 0 Then
sat1 = Worksheets(yer).Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row + 1
Else
sat1 = 2 'Worksheets(yer).[a65536].End(3).Row + 1
End If
For n = 1 To Val(ListView1.ColumnHeaders.Count) - 1
Sheets(yer).Cells(1, n).Value = ListView1.ColumnHeaders(n + 1).Text
Sheets(yer).Cells(1, n).Font.Bold = True
Next
For r = 1 To ListView1.ListItems.Count
For i = 1 To ListView1.ColumnHeaders.Count - 1
If IsNumeric(ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text) = True Then
If Len(ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text) = 10 Then
If IsDate(ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text) = True Then
Sheets(yer).Cells(sat1, i).Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text
Else
Sheets(yer).Cells(sat1, i).Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text * 1
End If
Else
Sheets(yer).Cells(sat1, i).Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text * 1
End If
Else
Sheets(yer).Cells(sat1, i).Value = ListView1.ListItems(r).ListSubItems(i).Text
End If
Next i
sat1 = sat1 + 1
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Teşekürler hocam ancak formdaki şablon bir search ekranı olduğu için halihazırda süzülmüş verileri aktarmak istemiştim...amacım tamamen form üzerinden çalışmaktı diğer türlü search işlemini sheet içinde yapmam gerekecek...ama form üzerindeki listwiev içindeki verileri başka bir excel dosyasına göndermek daha iyi olurdu...ya da sizi tam anlamamış olabilirim. Evet söylediğiniz gibi aşağıdaki linkteki örnek dosyada uygulamak istiyorum. örnek olsun diye koyduğum resimdeki gibi "Kayıtları Kaydet (Save record)" şeklinde bir buttonla böyle birşey yapmamız mümkün mü acaba

http://www.excel.web.tr/f48/userform...tml#post647923

Ekli dosyalar

• post-565299-13224452473296.jpg
    post-565299-13224452473296.jpg
    23.1 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Şöyle bir kod buldum ancak kodu nasıl uygulayacağım anlamadım bu nedenle de çalışıp çalışmadığını bilemiyorum. Bakabilirseniz çok sevinirim

Public Sub saveExcelFile(ByVal FileName As String)
Dim xls As New Excel.Application
Dim sheet As Excel.Worksheet
Dim i As Integer
xls.Workbooks.Add()
sheet = xls.ActiveWorkbook.ActiveSheet
Dim row As Integer = 1
Dim col As Integer = 1
For Each item As ListViewItem In ListView1.Items
For i = 0 To item.SubItems.Count - 1
sheet.Cells(row, col) = item.SubItems(i).Text
col = col + 1
Next
row += 1
col = 1
Next
xls.ActiveWorkbook.SaveAs(FileName)
xls.Workbooks.Close()
xls.Quit()
End Sub

Private Sub btnsave_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnsave.Click
Dim saveFileDialog1 As New SaveFileDialog
saveFileDialog1.Filter = "Excel File|*.xlsx"
saveFileDialog1.Title = "Save an Excel File"
saveFileDialog1.ShowDialog()
If saveFileDialog1.FileName <> "" Then
saveExcelFile(saveFileDialog1.FileName)
End If
MessageBox.Show("Record Saved!")
End Sub

Teşekürler hocam ancak formdaki şablon bir search ekranı olduğu için halihazırda süzülmüş verileri aktarmak istemiştim...amacım tamamen form üzerinden çalışmaktı diğer türlü search işlemini sheet içinde yapmam gerekecek...ama form üzerindeki listwiev içindeki verileri başka bir excel dosyasına göndermek daha iyi olurdu...ya da sizi tam anlamamış olabilirim. Evet söylediğiniz gibi aşağıdaki linkteki örnek dosyada uygulamak istiyorum. örnek olsun diye koyduğum resimdeki gibi "Kayıtları Kaydet (Save record)" şeklinde bir buttonla böyle birşey yapmamız mümkün mü acaba

http://www.excel.web.tr/f48/userform...tml#post647923

Selam arkadaşlar,

1 nolu mesajınızdaki soru ile 4 nolu mesajınızdaki sorular birbirinden çok farklı benim yazdığım kod 1 nolu mesajınız içindir.

Halit hocam teşekkür ederim kodunuzu denedim sorun veriyordu bir sayfa uyuşmazlığı olmuş düzeltince çalıştı. Evet aklımdaki tam olarak buydu ancak bunu aynı excel dosyasındaki sayfaya değil de yeni bir excel dosyası açıp onun içine atmasını sağlamam gerekiyor. Elinize sağlık tekrar teşekkürler

Geri