• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listvievda sütun sıralama sorunu

Merhabalar,

Ekli dosyada listview'a verileri access dosyasından aldırıyorum. Kod sayfasına sıralama ile ilgili internetten buluğum bir kodu ilave ettim. Kodu çalıştırınca listview'daki veriler kaydet butonuna basıldığında veya sayfa değiştirildiğinde kayboluyor. Bu sorunu gidermek ve kaydet butonuna basıldığında ve comboboxtan firma ismi seçildiğinde listview tarih sütünuna göre sıralama yapılmasını sağlamak mümkün olabilirmi?

Saygılar,

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Ekli dosyada listview'a verileri access dosyasından aldırıyorum. Kod sayfasına sıralama ile ilgili internetten buluğum bir kodu ilave ettim. Kodu çalıştırınca listview'daki veriler kaydet butonuna basıldığında veya sayfa değiştirildiğinde kayboluyor. Bu sorunu gidermek ve kaydet butonuna basıldığında ve comboboxtan firma ismi seçildiğinde listview tarih sütünuna göre sıralama yapılmasını sağlamak mümkün olabilirmi?

Saygılar,
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
sorgu = "select * FROM [MusteriCariListe] where CariAdi = '" & cbmbccariad.List(cbmbccariad.ListIndex, 1) & "' [B][COLOR="Red"]order by Tarih[/COLOR][/B];"

Ekli dosyalar

Evren bey merhabalar

Teşekkür ediyorum. Sorun çözüldü. Bu dosyayla ilgili kaydet butonuna ilk kayıt için bastığımda listviewa almıyor, ancak ikinci kayıt yapıldığında ilk kayıtla beraber listeye alıyor sebebi ne olabilir?

Günaydın kolay gelsin
sütun sıralamayı bu şekilde yaparsanız, her sütun için sıralama yapabilir. dosyada denedim normal çalışıyor.

Private Sub ListView1_ColumnClick(ByVal ColumnHeader As MSComctlLib.ColumnHeader)
ListView1.Sorted = True
ListView1.SortKey = ColumnHeader.Index - 1

If ListView1.SortOrder = lvwAscending Then
ListView1.SortOrder = lvwDescending
Else
ListView1.SortOrder = lvwAscending
End If

ListView1.Sorted = True
End Sub

Sayın Terkanlı,
sütun sıralamada verdiğiniz kodlar sıralama yaparken normal çalışıyor ancak sütunu sıraladıktan sonra veri kaydı için kaydet butonuna bastığınızda listviewda ki diğer sütunlara yanlış bilgileri alıyor.

Saygılar,

Merhabalar,

yukarıdaki dosyada userform açıldığında firma seçildikten sonra, kaydet butonuna ilk basılışta listviev' a girilen veriyi almıyor. O firma için ikinci kaydı yaparsak alıyor, bunun nedeni konusunda yardımcı olmanız mümkünmü acaba?

Haklısınız, Aşağıdaki gibi değiştirince düzeldi
fakat combobox tan firma adını değiştirmeyince tekrar girilen kaydı okutamıyor.
Bende excel dosyalarımı mdb kaydetmek istiyorum onun içinde dosyanızdan deneyerek öğrenmeye çalışıyorum. internette örnek kodlar var ama dipsiz kuyu gibi ve herkes kendine göre düzenleme yapmış, uyarlamak oldukça zor oluyor.

Burada do while değilde, for döngüsü kullanılsa sanırım olacak, Evren den cevap bekleyelim...
sizde bulursanız, paylaşırmısınız.
Saygılarımla,

Do While Not ry.EOF
With ListView1
ListView1.Sorted = False '****
.ListItems.Add , , ry(0)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , ry(1)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , ry(2)
.ListItems(s).ListSubItems.Add , , ry(3)
s = s + 1
End With
ry.MoveNext
Loop

Elbette paylaşırım,

Malesef kapalı dosyalarla, özelliklede excelden accesse aktarımla ilgili uygulamalar internette pek bulunamıyor. Dolayısıylada samanlıkta iğne aramaya benziyor. Ben konuyu bilen arkadaşların destekleriyle bir miktar yol almayı başardım gibi. Özellikle evren bey'in konuya katkısıda bilgiside çok güzel kendisine bu vesileyle teşekkür ediyorum. Konu ile ilgili dosyanın tamamı bu değil, sürekli deneme yanılmalardan dolayı epeyce karışmış durumda. Konu ile ilgili bilgiler ayrı ayrı dosyalarda.Toparlamaya çalışayım. Bu konu başlığı altında gönderirim, ancak biraz zaman alacak gibi.

Geri