• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listelenmiş hücrelerde değişiklik yaptığımda formül ölüyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhabalar

Anlatacağım durum biraz karışık ve istediğim şekilde bir formülasyon var mı bilmiyorum.

Benim bir veri havuzum var.

Firma adı - yapılan iş - tutar şeklinde

Yalnız yapılan işleri firmanın sayfasında çekiyorum ve 1den fazla satır var.

Örnek olarak yapılan iş sayısı 30 ayrı satır diyelim, haliyle tutarları da 30 tane oluyor. Ancak Firma adını sola yazarken 30 hücre birleştirerek yapıyorum.Çünkü alta başka bir firma adı giriyorum ve öyle devam ediyor.

Havuzu bu şekilde oluşturdum.

Benim istediğim bir ana menüde firma adını seçtiğim zaman (firma isimleri liste olarak mevcut,doğrulama yaptım) yapılan işleri alta çıksın.Bu işler 30 tane olduğu için iş yazan bölümü de liste yaptım.Şimdi şöyle bir sorun oluşuyor; Firmayı seçiyorum bütün firmaların iş listesi çıkıyor.Ancak işler arasında bir seçim yaptığım zaman firma adı sabit kalıyor. Yani formül bir anda ölüyor.

Anlatmak istediğim, nasıl ki ben firma adı seçtiğimde o firmanın işleri çıkıyorsa, işler arasında değişim yaptığım zaman hangi firmaya ait iş ise o da değişsin.

Baya karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Varsa bir çözümü yardımınızı bekliyorum

Google Drive Dosyası​

Mutlaka çözümü vardır.Ancak; dosyanızın yapısı oldukça karışık ve istediğinizi bu haliyle bulabilmeniz çok zor.
Sayfa6 olarak yaptığınız Veri Havuzu'nu neden firma sayfalarından topluyorsunuz? Çok mantıklı gözükmüyor.Birleştirilmiş hücreler sayfanın yönetilmesini zorlaştırır.Oysa, bu sayfayı Veri Girişi yapıp, Firma sayfalarına buradan Veri çekseniz daha düzgün bir yapı oluşacak.
Daha sonra başka bir sayfada da İş, Firma, Malzeme gibi INDEX(İNDİS) formülü yardımı ile (veya MAKRO ile ) istediğiniz bilgileri toplayabilirsiniz.
Bu haliyle dosyanıza çözüm için zaman harcamak mantıksız gibi.
Düzenlemenizi , tavsiye edilen şekilde yapabilirseniz, daha sonra farklı çözümlere yardım bulabilirsiniz.

Yeni baslayan biri olarak kendimce çozumler bulmaya calismis olmamdan kaynaklaniyor.veri havuzuna bilgileri o sayfalardan aliyorum cunku hem almak istedigim seyler sayilir hemde sayfalar ayri ayri.ben ayri ayri olarak bir formul almayi bilmedigimden, istedigim bilgileri once bi sayfada toplamak istedim.

Peki sayfa6 veri havuzunu komple silsek ve bilgileri direkt olarak sayfalardan alabilir miyiz? Yani bu şekilde anlattığım durumları gerçekleştirebilir miyiz?

Buradaki olay gibi

http://www.excel.web.tr/f47/oklu-veri-doorulama-t134369.html

Ancak ben a hücresindeki listeden isim seçtiğimde b hücresindeki listeden o ismin işleri çıksın.

Son düzenleme:
Bütün excel bilgilerinizi ve buradaki sayfaları, dosyaları formülleri vs. bir kenara bırakın, hepsini unutun.
İşinizi kısaca tarif edin, ne yazmak, ne görmek, ne hesaplamak istediğinizi ; yani, esas amacınızı tarif edin.

Sonra bu istediklerinizin excel yardımı ile nasıl yapılacağına cevap vermeye çalışalım.

Ben çalıştığım firmalarla ilgili hesaplarımın olduğu sayfalar oluşturdum.Bunların dışında ana bir sayfada daha sade ve hızlı bir görüntü sağlamak için bir kaç bilgiye dayalı menu istiyorum.

Bir hücrede firmalar olacak liste halinde, bir diğer hücrede firmalara yapılan işlerin (tarih ve tutarı ayrı hücrelerde çıkacak şekilde) olduğu bir liste.

Ben firmayı seçince firmaya yapılan işler çıksın istiyorum.Bütün firmalara yapılan işler eğer aynı listede olacaksa; işlerden birini seçtiğimde iş hangi firmaya ait ise o firmanın adı da otomatik olarak değişmeli.

Umarım anlatabilmişimdir

Geri