• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listeleme yada filitreleme yaparken...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar listeleme yada filitreleme yaparken hesaplatma yapmaya çalıştım beceremedim. örnek şu ekteki dosyadaki kişiler filitre edilirken aldığı ürün cinsi, kaç tane, kaç ytl den almış görmek istiyorum. filitreleme yapmadan önce sütunları topla formülünü yazıyorum, fakat filitre edince förmül hesaplama yapmıyo. sorunumu çözebilirmiyiz... şimdiden çok teşk. ed.

yanıt

İstediğiniz sütunları seçip veri alttoplamlar özelliğini deneyin.

çok hızlısın teşk. ed.

açıkçası bu kadar hızlı bir cevap beklemiyordum. çok. teşk. ed. ama ben bu yollamış olduğun şeyin mantığını çözmeye çalışıyorumda
şu an anlayamadım. benim istediğim listede bir kişi yada firma bir kaç kez girilmiş. filitre ederken bunları alfabetik sırada veriyodu... ayrıca listedeki örneğin "azim" isimli kişiyi filitre ederken aldığı ürünü ve nekadar aldığını ve kaç ytl den aldığını görmek istiyorum. ilginize çok teşekkür... bu excel neymiş yaaa valla hayret...

Özet tabloyu öğrenmenizi tavsiye ederim.Bu dedikleriniz daha etkin orada kullanabilirsiniz.

Veri-Özet tablo ve özet grafik raporu kısmını inceleyiniz.

yanıt

Bir özet taplo öneği yaptım inceleyiniz.Not özet tablo için önce verilerinizi seçli yapınız.Sora veri özet taplo ve grafik raporuna tıklayınız.Çıkan ekrana ileri deyip,bir ileri daha deyip.Yerleşimden satır sütun başlıklarınızı yerleştiriniz tamam deyip sonlandırdığınızda raporunuz hazır. Bu şekil biraz alıştırma yaparak güzel grafik raporları hazırlayabilirsiniz.

çok mahçup oldum yaaaa...

arkadaşım yolladığın en son çalışmayıda inceledim. inan süpersin ama benim hatalarımdan yada yeterince açıklama yapmamamdan kaynaklandığını düşündüğüm birkaç detay var. sana çok zahmet veriyom ama son bir yardımına ihtiyacım var. inan çok mahçubum... ekteki örnek dosyaya gerekli açıklamaları yazdım. ilgin için çok teşekkür ediyorum.

Özet Tablo

Eminecik;

ekte bir çözüm bulmaya çalıştım umarım faydası olur

İstediğiniz gibi olmuştur umarım

Bende kendimce birşeyler yapmaya çalıştım, bütüm öğrendiklerim bu siteye aittir. İsteğiniz yönünde biraz daha geliştirilebilir tabii, mesala istatistik almak gibi

arkadaşlar listeleme yada filitreleme yaparken hesaplatma yapmaya çalıştım beceremedim. örnek şu ekteki dosyadaki kişiler filitre edilirken aldığı ürün cinsi, kaç tane, kaç ytl den almış görmek istiyorum. filitreleme yapmadan önce sütunları topla formülünü yazıyorum, fakat filitre edince förmül hesaplama yapmıyo. sorunumu çözebilirmiyiz... şimdiden çok teşk. ed.

Dosyanız ekte.

..

sizlere çok teşekkür ediyorum

V.Basic For Applications, yurttas, tahsinanarat, mystajyer ve Ali'ye çook teşekkür ediyorum. emeğinize bilginize, ilginize çok hayranım... sanırım sorunlarım çözüldü... inanın sizlerin vaktini almak isyemezdim ama acil yetiştirmem gereken bir konu idi... bunu hallettikten sonra kendimi bu siteye, öğrenmeye ve öğrendiklerimle faydalı olmaya adayacağım. allah hepinizden razı olsun. inanın size ne desem emeğinizi ödeyemem.
tekrar siteyi kuranlardan ve sizlerden allah razı olsun diyorum...
sağlıcakla kalınız...

Herkese Kolay gelsin. Yapmak istediğim süzülen veriden süzülmüş hücre verilerini toplamak istiyorum.
Örneğin E sütununda 500 veri var ben bu verilerden bir dönem belirlediğim zaman ve süz yaptığım zaman sadece süzülmüş olanların toplam sonucunu hesaplayan bir formül bulabilirmiyim?

G1 hücresine
Kod:
=ALTTOPLAM(9;G10:G1500)

yazın. G1500 son satırdır. İstediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

. . .

Filtrelemeyi yaptıktan sonra toplam aldırmak istediğiniz hücreyi seçip
Otomatik toplam butonunu tıklayın.

. . .

Geri