• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listeleme hk.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Arkadaslar,
Bosluklu bir sekilde rakamlarin siralandigi bir listem var, bu listeyi arada bosluk birakmadan baska bir yerde siralamak istiyorum. Yardimci olabilirmisiniz. Cevaplar icin simdiden tesekkurler. Dosya ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaslar,
Ekledigim dosyayi tekrar yukledim, yanlis bir islem yaptim galiba. Dosya acilmiyordu, simdi ok..

Merhaba,

J1;

=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B:B)

J3 hücresine yazarak alt hücrelere kopyalayınız..

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($J$3:J3)>$J$1;"";İNDİS($B$3:$B$100;KÜÇÜK(EĞER($B$3:$B$100<>"";SATIR($B$3:$B$100)-SATIR($B$3)+1);SATIRSAY($J$3:J3))))

2. formül dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız..

.

Sorunuzun cevabı olabilirmi.

Sanırım Sorununuzun yanıtı bu formulde.

sub SIRALA Macro()
Columns("B:B").Select
Selection.Sort Key1:=Range("B1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Selection.Copy
Columns("j:j").Select
ActiveSheet.Paste
End Sub

Son düzenleme:
Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub bosluksuzaktar()
Columns("B1:B65536").SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Copy
Range("J3").PasteSpecial
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Sn.Shodow, Sn.Ali, Sn.Omer hepinize tesekkurler.
Kod,makro vs.konusunda bilgim yok, nereye, nasil yazildigini bile bilmiyorum, ama mutlaka dogrudur. Saygilar..

mrh

basit bir çözüm istersen aralığı seç veri/listele/liste oluştur/başlık var onaylı olsun
sonra listeni aç boş olmayanları seç kopyalama yap git başka bir yere yapıştır.listeni tekrar veri/listele/aralığa dönüştür ile eski haline dönüştür. kopyaladığın yere bak işine yararsa kullan.selamlar

musait bir zamanda inceleyecegim, tesekkurler

mrh

hocam aynı işlemi veri/filtreuygula/otomatik filtre uygula komutları ile de yapabilirsiniz.yine açılır listeden boş olmayanlar tercihi ile kopyala yapıştır işleminden sonra filtreyi kaldırdığınızda yapıştırdığınız yerde aynı sonucu elde edersiniz.selamlar

A3 hücresine =eğer(eboşsa(b3);"";mak($a$1:a2)+1) formülünü yaz ve a33 e kadar kopyala.d3:d33 arasına 1-2-3-4-5...dizini ile doldur. C3 hücresine =eğer(mak($a$3:$a$33)<satır(1:1);" ";düşeyara($d3;$a$3:$b$33;2;yanlış)) formülünü yaz ve d33 e kadar kopyala,
uzun ama işe yarıyor.

Sn.tazarru biraz gec oldu ama, tesekkurler. iyi calismalar.

Merhaba,

J1;

=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B:B)

J3 hücresine yazarak alt hücrelere kopyalayınız..

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($J$3:J3)>$J$1;"";İNDİS($B$3:$B$100;KÜÇÜK(EĞER($B$3:$B$100<>"";SATIR($B$3:$B$100)-SATIR($B$3)+1);SATIRSAY($J$3:J3))))

2. formül dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız..

.

Ömer Hocam bu işlemi başka sayfaya nasıl uygulayabiliriz. yani bende kişi bilgilerini girdiğim bir veri sayfası var. ben burda belirlediğim bir hücrenin doluluk veya boşluk olmasına bağlı olarak ilgili verileri öteki sayfaya nasıl aktarırım.

Geri