• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listeden otomatik isim ve diğer bilgileri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nailt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba

Excel ' de yeniyim.
Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşyerimizde çalışanlarının isim , 2. isim , soy isim , çalıştığı bölüm bilgilerinin bulunduğu bir liste bulunmaktadır.
Yapmak istediğim ise ikinci bir listeye katılım sağlayanların listesini yapmak istiyorum.
Kişinin sicil numarasını girdiğimde , yandaki hücrelere isim , 2. isim , soy isim , çalıştığı bölüm bilgilerinin gelmesini istiyorum.
Ancak Aynı ismin ikince kez seçimine izin verilmemelidir

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

excel41 yardımların için çok teşekkürler. Ancak

excel41 yardımların için çok teşekkürler.
Yazmış olduğun formülü aşağıya doğru çektim.
Ancak ekte de göreceğiniz gibi aynı sicili ikinci kez yazma ( c5 ) engellenmiyor.
Ayrıca ekte de göreceğiniz gibi c12 de ki sicil karşılığı var olduna rağmen bulunamıyor.
Yardımcı oluşan sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Excel ' de yeniyim.
Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşyerimizde çalışanlarının isim , 2. isim , soy isim , çalıştığı bölüm bilgilerinin bulunduğu bir liste bulunmaktadır.
Yapmak istediğim ise ikinci bir listeye katılım sağlayanların listesini yapmak istiyorum.
Kişinin sicil numarasını girdiğimde , yandaki hücrelere isim , 2. isim , soy isim , çalıştığı bölüm bilgilerinin gelmesini istiyorum.
Ancak Aynı ismin ikince kez seçimine izin verilmemelidir

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Bir düzenleme de ben yaptım. Aynı sicilin ikinci kez girilmesine izin vermeyen bir makro ile düzenlenmiştir.

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.
Veri doğrulama yapıldı.:cool:

Ekli dosyalar

Ana listede bulunmayan bir sicil numarası yazıldığında buna izin vermeyen bir makro yazabilirmisiniz ?

Dosyanız isteğiniz doğrultusunda veri doğrulama yöntemi kullanılarak ve "yok" hatası düzeltilerek yeniden düzenlenmiştir.

Ekli dosyalar

Geri