• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listeden bir ismi süz forma aktar

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Değerli ankadaşlar, okulda çok kullanılan bir listede yardımcı olmanızı rica etcem,

ekdeki liste sayfasında bilgiler var, en son satırda bir öğretmen ismini süzünce,

o öğretmenin ismi gecen satırları listeliyorya , yapmak istediğimiz bu süzülmüş listedeki bilgileri form sayfasına aktarsın ( yanlızca üç stundaki bilgileri, onlarıda form sayfasında kırmızı gösterdim)

formu nasıl ekliycem, ekliyemedim örneği

Son düzenleme:
Altın üye değilseniz bir dosya yükleme sitesi aracılığı ile yükleyip linki paylaşırsanız üstadlarımız eminin müsait olduklarında yardımcı olurlar

Hocam çok sağolun, Allah CC rağzı olsun, deniyom bir aksaklık yok gibi..

yanlız e hücresine kadar donurmuşsunuz ya onu nasıl yaptınız ?
( E stununa kadar ekran sabit gerisi kaygan ya onu öğrenmiştik bulamadım şimdi)

2 - AF stununda bir liste yapmışsınız o gereklimi silinrse bişi olurmu ?

3- bu 2007 de rüğme ekleme nasıl oluyodu hatırlıyamadım, formda arıyom .çok sonuç var daha bulamadım

Son düzenleme:
Sayın mutluedenercan cümlemizden Allah Razı Olsun.
1 - İstenilen Hücreyi seçin
Pencere - Bölmeleri Donduru seçin.
2 - AF Sutunundaki İsimler Sayfa1 G5 hücresindeki
veri doğrulama için gerekli onları silerseniz
aranan öğretmeni elle yazmak zorunda kalırsınız.
3 - http://www.excel.web.tr/f157/sayfada-buton-duome-olu-turmak-ve-makro-atamak-t136979.html
http://www.excel.web.tr/f157/
http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HP010236676.aspx#BMadd_or_edit_a_button_(forms_toolbar

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

tekrar teşekkür ederim,

1 - Sayfa 1 e yeni hoca eklenince, arama penceresinde gözükmüyor, aranan öğretmeni elle yazmak zorunda kalıyoz ( yanlız yeni hoca için bu geçerli )

2 -peki, her iki sayfadada en başta sıra no var, bunları otomatik nasıl verdiririm; yani satır ilave oldukça bir artacak, sayfa ikiye aktarıncada ( sıra no su aynı olmasına gerek yok ) sayfa ikide kaç satır varsa sıra no ona göre artacak, kod kısa ise uğraştırmıyacaksa verirseniz eklerim

3 - kodda AF stunu ile ilgili bişi göremedim, acaba nasılnereden alıp yapıyor ( kodları öğrenmeye çalışıyomda, hep sizden yardım almayım çabalayıp kendimde yapayım diye)

Son düzenleme:
neden arama penceresi yeni eklenen satırı görmüyor

Sayfa 1 e yeni hoca eklenince, arama penceresinde gözükmüyor, aranan öğretmeni elle yazmak zorunda kalıyoz ( yanlız yeni hoca için bu geçerli )

Yeni Öğretmeni AF Sutununa Yazın.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ,,başka yolu yokmu,

bide arama yaptığımız pencereyi nasıl yapıyoruz hocam...( hani yanında ok çıkıyo listeden zeçiyon, çok merak ediyom )

3 - Hocam, satır nosunu veren -- s2.Cells(sat, 1) = s1.Cells(Z, 1) -- bu kodu iptal edince , sedece bir satır aktarıyor nedenki, bu satır sadece ilk stundaki sıra noları ile alakalı deyilmi anlıyamadım ( yani bir öğretmenin mesela 5 satır aktarması gerekirken, bu satırı silince 1 satır aktarıyor )

tuhaf deyilmi hocam

Son düzenleme:
Deneyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sat As Long, Z As Long
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set S2 = Sheets("Sayfa2")
S2.Range("A6:H30").ClearContents
For Z = 9 To [L65536].End(3).Row
If Cells(Z, 12) = [G5] Then
sat = S2.Range("C65536").End(3).Row + 1
S2.Cells(sat, 1) = sat - 5
's2.Cells(sat, 1) = s1.Cells(Z, 1)
S2.Cells(sat, 2) = s1.Cells(Z, 3) & " - " & s1.Cells(Z, 2)
S2.Cells(sat, 3) = s1.Cells(Z, 4) & " - " & s1.Cells(Z, 5)
S2.Cells(sat, 4) = s1.Cells(Z, 7) & " - " & s1.Cells(Z, 8) & " - " & s1.Cells(Z, 12)
End If
Next
S2.Select
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Sayfa1.[G5] & "  verileri aktarılmıştır.", vbInformation, "               __İyi Çalışmalar__"
End Sub

Sayfa1 de sıra no için Sayfa1 Kod Bölümüne Yapıştırın.D Sutununa İsim Yazdığınıza A Sutununa Sıra No Verir.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("D9:D387")) Is Nothing Then Exit Sub
With Range("A9:A387")
.Formula = "=IF(D9<>"""",MAX(A$8:A8)+1,"""")"
.Value = .Value
End With
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("D9:D387")) Is Nothing Then Exit Sub
With Range("A9:A387")
.Formula = "=IF(D9<>"""",MAX(A$8:A8)+1,"""")"
.Value = .Value
End With
End Sub

bu kodu sayfa 1 deki kodların en altına ekledim hata verdi

Çok çok sağolun, Allah rağzı olsun...

yanlız, yeni öğretmen ekleyince AF yede isim ekleyin demiştiniz, ekledim gene ismi görmedi nedenki ? bu AF stununa eklemek zeten pratik bi yöntem deyildi başka yolu yokmu Hocam.

bu son eklediğimiz koddaki IF(D9<> be D9 hücresiyle satır nosunun ilgisini kavrıyamadım.

TEŞEKKÜR

Son düzenleme:
Merhaba,
Benim de bir sorum olacaktı. Elimde iki adet liste var. Biri benim ihtiyacım olan ürünlerin listesi 150 kalem ve sadece parça numarası var,diğeri ise tedarikçimin fiyat listesi 2000 kalem hem parça numarası hem fiyatı var. Tedarikçimin listesinden sadece ihtiyacım olan ürünleri nasıl listeleyebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sayın edipakin forma hoşgeldiniz iyi çalışmalar.
Yeni Bir konu açın örnek dosyanızı ekleyin.
http://s3.dosya.tc/
Müsait olan bir arkadaşımız yardımcı olabilir.

Geri