• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listeden ayrıştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ysf34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Y

ysf34

Misafir
elimdeki listeden verileri diğer tablolara tek tek ayırmak istiyorum."sayfa 1"e veri girdiğimde otomatik olarak "ayrıntı" sayfasındaki tablolara veriler aktarılsın.Teşekkürler

Ekli dosyalar

elimdeki listeden verileri diğer tablolara tek tek ayırmak istiyorum."sayfa 1"e veri girdiğimde otomatik olarak "ayrıntı" sayfasındaki tablolara veriler aktarılsın.Teşekkürler

Selamlar,

Dosyayı İnceleyin..
Ofis Sürümü Prolinizde 2003 ama eklediğiniz dosya 2007 Lütfen Ofis sürümünü değiştirin..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('1X2'!$B$4:$B$12='1X3'!$A$4)*('1X2'!$C$4:$C$12='1X3'!$B$4)*('1X2'!D$4:D$12))

Ekli dosyalar

Ofisi güncelledim.
Ancak benim istediğim bu 4 tablo tamamen boş.tablolaradan biri 1x2,diğeri 1x3 vb..tabloları."sayfa 1"e veriler girdiğinde "ayrıntı"sayfasındaki 4 tabloya otomatik olarak atması.ben sadece "sayfa 1"e değer giricem."ayrıntı" sayfasını açtığımda 1x2,1x3... tablolarına değerler otomatik olarak atılacak.ekte gösterdim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ofisi güncelledim.

Teşekkürler...

Ekdeki Dosyayı İnceleyin..
Eğer Yanlış anladıysan Düzeltme İşlemlerinie Yarın Bakabilirim.

Formülü,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('1X3'!$A$4:$A$12='1X2'!$B4)*('1X3'!$B$4:$B$12='1X2'!$C4)*('1X3'!C$4:C$12))+TOPLA.ÇARPIM(('1X3'!$M$4:$M$12='1X2'!$B4)*('1X3'!$N$4:$N$12='1X2'!$C4)*('1X3'!O$4:O$12))+TOPLA.ÇARPIM(('1X3'!$A$17:$A$25='1X2'!$B4)*('1X3'!$B$17:$B$25='1X2'!$C4)*('1X3'!C$17:C$25))+TOPLA.ÇARPIM(('1X3'!$A$30:$A$38='1X2'!$B4)*('1X3'!$B$30:$B$38='1X2'!$C4)*('1X3'!$C$30:$C$38))

Ekli dosyalar

bu şekilde değil.yarın tekrar bakabilirseniz güzel olur.teşekkürler vakit ayırdığınız için.

ekteki dosyayı inceledim.sayfa 1 deki 1x2,1x3 vb...sabit değerler değil.mesela 1x2 değerini ilk sayfada 1x3 yaptım.diğer sayfaya atmadı.mesela 1x2 hiç olmazsa diğer sayfada 0 yazacak.hepsi 1x3 olursada otomatik olarak 1x3 sayfası dolacak.yani ben 2.sayfada hiç bir veriyi elle girmeden ilk sayfadan alıp tablolara dağıtacak.

Ekte gönderiyorum.teşekkürler

syn : ysf34
öncelikle biraz önceki dosyadaki emekten dolayı keşke teşekkür etseydin.
ikincisi benim yolladığım dosyanın aynısını göndermişsin.
iyide excel diğer sayfaya senin istediğin bu diğer kriteri hayali olarak mı bulup ekliyecek diğer sayfaya yoksa sen yazacaksında öyle mi bulacak.
hayali yapcaksa kusura bakma ama olmaz çünkü excel hayal kurmaz sonuç verir

Son düzenleme:
syn altın çocuk ihsan.
burada teşekkür almak için iş yapıyorsan yanlış yerdesin dostum.son gönderdiğim msjda zaten teşekkür yazıyor.ayrıca ben anlamıyorum nasıl iş yapıyorsunuz.siz işin teşekkür kısmındasınız ben çözüm aşamasında.bu sayfadaki ekte (16:21 tarihli ileti)sıkıntıyı açıkca yazdım.he çözemiyorsan anlamadıysan yardımcı olamadım de bizde eyvallah diyelim.
bu arada hayal mayalle ancak peygamberimizin ismi Muhamme(T) olarak yazılır.Hz.MUHAMMED MUSTAFA (SAV.)

syn altın çocuk ihsan.
burada teşekkür almak için iş yapıyorsan yanlış yerdesin dostum.son gönderdiğim msjda zaten teşekkür yazıyor.ayrıca ben anlamıyorum nasıl iş yapıyorsunuz.siz işin teşekkür kısmındasınız ben çözüm aşamasında.bu sayfadaki ekte (16:21 tarihli ileti)sıkıntıyı açıkca yazdım.he çözemiyorsan anlamadıysan yardımcı olamadım de bizde eyvallah diyelim.
bu arada hayal mayalle ancak peygamberimizin ismi Muhamme(T) olarak yazılır.Hz.MUHAMMED MUSTAFA (SAV.)

merhaba
ysf34 sanırım siz karşınızdaki herkesi çocuk olarak görüyorsunuz. ama ben çocukluk yapıp seninle aynı şeyi yapmayacağım sen benim istediğim bilgileri verirsen dosyanla tekrardan ilgileceğim yoksa başka arkadaşlar umarım yardımcı olur.
bir de ben işin teşekkür'ünde miyim evet : sebebiyse şu bir insan yaptığı işlere teşekkür edilirse o insan o teşekkürlere işlere daha fazla özen gösterir. ve daha fazla yardım eder. yani sen bir kuru teşekkürü çok görüyorsan yapılan emeğe ben hiçbirşey söylemiyorum.

Teşekkür ederim değerli vaktini ayırdığın için.Problem için diğer arkadaşlar yardımcı olursa daha hoş olur kanaatindeyim.işimize bakalım vesselam..

Selamlar,

Sayın,Ysf34

ekteki dosyayı inceledim.sayfa 1 deki 1x2,1x3 vb...sabit değerler değil.mesela 1x2 değerini ilk sayfada 1x3 yaptım.diğer sayfaya atmadı.mesela 1x2 hiç olmazsa diğer sayfada 0 yazacak.hepsi 1x3 olursada otomatik olarak 1x3 sayfası dolacak.yani ben 2.sayfada hiç bir veriyi elle girmeden ilk sayfadan alıp tablolara dağıtacak.

2 sayfa neye göre bilgileri alacak sayfa 1'den onu açıklarsanız hep birlikte elizmizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.Eğer ki Bizler Bi Çözüme Ulaşamazssak Değerli Hocalarımız Var Onlar Yardımları Hiç Bir Zaman Üzerimizden eksik Etmedi

Teşekkür ederim değerli vaktini ayırdığın için.Problem için diğer arkadaşlar yardımcı olursa daha hoş olur kanaatindeyim.işimize bakalım vesselam..

Hepimiz Burda Birbirimizle Yardımlaşarak Yeni Bilgiler Öğreniyoruz..
Sayın,İhsan Tank ben Onun çalışmalarından çok yararlandım
"Sevgi Ve Bilgi Paylaştıkça Çoğalır"

Geri