• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listeden aktararak toplu yazdırma

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..! Hayırlı çalışmalar dileğiyle selamlar..

Excel web tr sitemizden edindiğim bir örneği, ekli dosyada ifade ettiğim şekli ile uyarlamak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım..

Bir sayfada verilmiş bir isim listesini, diğer sayfaya ardışık olarak aktarmak suretiyle dolu olanlarını tek tek yazdırmakla ilgili..

Ekli dosyalar

Merhaba
Yazdırmaktan kastınız nedir alt alta listemi yapacak yoksa sayfa mı yazdırılacak her veri değişikliğinde

İhsan bey.. Düğme 1'i çalıştırınca ne yapmak istediğim anlaşılacak, ama ben şöyle bir örnekle ifade edeyim.
Sayfa1'de listenin başında(E2:E11) Ankara var, bunu Sayfa2'de B11'e aktarıp yazdıracak,
sonra yine (Sayfa1 de) 2.satırda İstanbul var, İstanbulu da Sayfa2 de B11'e aktaracak ve yazdıracak.
Sonra 3.ncü sıra boş olduğu için orasını atlayacak, yani yazdırmayacak......bu böylelikle liste sonu olan E11'e kadar devam edecek..

İhsan bey.. Düğme 1'i çalıştırınca ne yapmak istediğim anlaşılacak, ama ben şöyle bir örnekle ifade edeyim.
Sayfa1'de listenin başında(E2:E11) Ankara var, bunu Sayfa2'de B11'e aktarıp yazdıracak,
sonra yine (Sayfa1 de) 2.satırda İstanbul var, İstanbulu da Sayfa2 de B11'e aktaracak ve yazdıracak.
Sonra 3.ncü sıra boş olduğu için orasını atlayacak, yani yazdırmayacak......bu böylelikle liste sonu olan E11'e kadar devam edecek..

Merhaba
Module kopyalayın ve deneyin
Kod:
[COLOR="Red"]Option Explicit[/COLOR]
Sub yazdır_61()
Dim ts, kaplan
For ts = 2 To 11
If Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E") <> "" Then
Sheets("Sayfa2").Range("B11") = Sheets("Sayfa1").Cells(ts, "E")
Sheets("Sayfa2").PrintOut
End If
Next
End Sub
Kırmızı bölüm modulün en üstünde olmalı arada kod var ise mutlaka o kodu üst tarafa kesin ve yapıştırın

Sayın İhsan hocam..! Harika olmuş, elinize ve bilginize sağlık.. Çok teşekkür ederek hayırlı çalışmalar dilerim.. Hoşça kalınız..

Geri