• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listedeki son satırı başka sayfaya atama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan afkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 tükçe
merhaba arkadaşlar.
excelde 2 sayfa açtım. 1.sinde fiş var. 2.sinde liste var. listeye eklediğim son kişinin fişe yazılmasını istiyorum.

yani gelen müşterileri listeye kaydedecem ve müşteriye fiş kececeğim. fiş kalıbı 1 tane ve listeye son eklediğim her kişinin fişe geçmesini istiyorum. fişteki eski değerler iptal olacak yerine listedeki son yazdığım kişinin ismi gelecek.

tersi de olabilir yani fişe yazdığım kişiler sırayla listeye de geçebilir.farkezmez.
bunu nasıl yaparım?

dosya ekte.

Ekli dosyalar

Şu kodları Sayfanın kod kısmına yazın ve diğer sayfaya göndermek istediğiniz satırda çift tıklayın;

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Target.Row >= 5 Or Target.Row <= 7 Then
        Range("A1").Copy Sayfa2.Range("B2")
        Cells(Target.Row, 1).Resize(, 7).Copy Sayfa2.Range("C2")
        MsgBox "..::.. Aktarıldı ..::..", vbInformation + vbMsgBoxRtlReading
    End If
    Cancel = True
End Sub

Sn. afkar, önerdiğim kod işinize yaramadı mı ?

teşekkür ederim hocam kod işime yaradı. bende şimdi onu deniyordum. 1. sayfadan 2. sayfaya aktarım yapşsınız galiba. ama ufak bir sorun var. 1. sayfadaki fişe yazdığım bilgiler 2. sayfada sırayla listelenmiyor.hep aynı yere aktarıyor.

ama 2. sayfadakileri 1. de ki fişe aktarsak sorun kalmayacak galiba.çünkü fişteki eski bilgiler silinip yerine yenisi aktarılacak.

yada 2. sayfaya fişten aktarım yaptığım bilgiler sırayla alt satırlara gidecek.

2 seçenekten birini yaparsak sorun kalmaz.bu sorunu da çözebilir miyiz rica etsem?

Şimdi tersini yaptım. Sayfa2'de B sütununda çift tıklayın...

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
        Target.Copy
        Sayfa1.Range("A1").PasteSpecial xlPasteAll
        Sayfa1.Range("A5:G7").ClearContents
        Cells(Target.Row, 3).Resize(, 7).Copy
        Sayfa1.Range("A5").PasteSpecial xlPasteValues
        Application.CutCopyMode = False
    Cancel = True
End Sub

tamam hocam tam istediğim buydu. teşekkür ederim. yalniz 2. sayfadaki isim yazan yeri, 1. sayfadaki sayın yazan yere(A3e) kopyalamamız mümkün mü acaba zahmet olmazsa?
birde aktarma yaptığımda 1. sayfada sol üstteki şirket isimlerini de siliyor.

Şu şekilde bir deneyiniz;

Kod:
    If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
        Target.Copy
        Sayfa1.Range("A3").PasteSpecial xlPasteAll
        Sayfa1.Range("A3").Value = "SAYIN: " & Target.Value
        Sayfa1.Range("A5:G7").ClearContents
        Cells(Target.Row, 3).Resize(, 7).Copy
        Sayfa1.Range("A5").PasteSpecial xlPasteValues
        Application.CutCopyMode = False
    Cancel = True
End Sub
Sol üstteki şirket isimlerini silme gibi olayla karşılaşmadım...

kod da 2 ve 3 rakamlarını birer arttırdım. tam anlamıyla güzel çalışıyor şu anda sağolun.

yalnız excel sayfasını kapatıp yeniden açtığımda kod silinmiş oluyor. onun sebebi nedir?

kodu kaydettiğimde de zaten "VB projesi makro içermeyen çalışma kitaplarına kaydedilemez" şeklinde bir ileti çıkıyor. ben yinede kaydet diyorum. sayfa açıkken çalışıyor fakat dosyayı kapatıp açınca silinmiş oluyor.

Kodları yazın ve Farklı Kaydet'e basın. Kayıt türü olarak aşağıdakilerden herhangi birini seçin ve Kaydet butonuna basın.

Excel 97-2003 Çalışma Kitabı
Makro içerebilen Excel Çalışma Kitabı

Ya da; kodları yazın ve Kaydet'e basın. Kaydedilemez mesajına Hayır deyin. Kayıt türü olarak yukarıdakilerden herhangi birini seçin ve Kaydet butonuna basın.

hocam dediğiniz gibi kaydettim. eski dosyanın yanında yeni bir tane daha dosya kaydediyor. yeni dosyayı kapatıp açtığımda kodlar duruyor fakat çalışmıyor. Excel 97-2003 ve Makro içerebilen Excel Çalışma Kitabı nı denedim. kodlar çalışmadı.

eski dosyada da kodlar silinmiş oluyor. yeni dosya kodların çalışması için ne yapmalıyım?

hocam internete girmeye fırsatım olmadı cevap yazamadım kusura bakmayın. bu dosyada kod silinmiyor ama isme tıklayınca çalışmıyor. benim yaptığımda da öyle olmuştu. niye çalışmıyor anlamadım. benim program da mı anormallik var acaba? hergün sayfayı açtığımda kodu kopyalayıp ekliyorum. akşama kadar kapatmadan o şekilde kullanıyorum.

dosyada bazı eklemeler yaptım geşiştirdim. işine yarayan arkadaş olursa kullansın. son halini ekliyorum:

Ekli dosyalar

Geri