• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listedeki işlemleri ilgili alanlara eşleşen kriterlere göre getirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KMLZDMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Sayın forum arkadaşlarım,
detayı ekli dosya içerisinde E275:E286 aralığındaki hücrelerde açıkladığım ve
oklarla bir örnekle gösterdiğim üzere LİSTEDEKİ İŞLEMLERİ İLGİLİ ALANLARA EŞLEŞEN KRİTERLERE GÖRE GETİRMEK istiyorum.
konu:iki şirket birbirleri ile iştirak halinde ve şirket ortakları birbirlerine hisse devir etmektedirler. Ben de bunu bir alanda liste halinde şirket/ortak/devir eden/devir alan/ pay adedi/ nominal değeri başlıkları ile işlemi kaydetmekteyim.
yapılması gereken ise Şirket ismine ve işlem aşamalarına göre devir eden, devir alan , ve bunlara göre eşleşen pay adedi ve nominal pa tutarını devir eden kişide (-) eksi değerli olarak Devir alan da ise (+) değerli olarak gelmesini sağlamak istiyorum. LÜTFEN dağıtım formüllerini yapabilir misiniz?

Teşekkür ederim. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar tabloya yardım edecek var mı?

Merhaba.

Ekteki dosyada BRN1 ve BRN2 adlı sayfalarda biri yatay, diğeri dikey yapıda iki seçenek mevcut.

Belgeyi inceleyiniz.
.

Ekli dosyalar

Üstad teşekkür ederim.Süper bir çalışma olmuş. İşleyişi inceliyorum. Tekrar bildirimde bulunacağım.Saygılarımla.

Sayın Ömer Baran üstadım, çalışmanızı inceledim. Gerçekten çok güzel ve alternatifli ve öğretici olmuş. Sanatınız da çok güzel. Konuya da hakim olduğunuz aşikar.Aklınıza sağlık. Teşekkür ederim.

Konuyu incelerken Şirket ismine göre pay sahiplerinin seçiminin açılır listeden getirmek üzere bir çalışma yaptım. Ancak burada BOŞ HÜCRELERİN GELMESİNİ ÖNLEYENEDİM. Sadece bu konuya ait yeni bir tablo oluşturdum. Lütfen veri / doğrulama /liste deki seçimde BOŞ HÜCRELERİN GELMESİNİ ÖNLEYEN FORMÜL NASIL OLMALI?
Konuya ilişkin diğer bilgi ve açıklamalar ekli dosyada olduğu gibi ayrıca aşağıda da sunulmuştur. Yardım ve desteğinizi beklerim. Saygılarımla.

Açılır listede seçilen kritere göre seçilen kritere ait pay sahiplerini açılır listede gelen BOŞ SATIRLARI nasıl önlerim.

C185:C200 aralığındaki hücrelerden seçilen şirket ismi baz olarak bu şirketin pay sahiplerinin olduğu VER AŞ için Q187:Q197 aralığındaki pay sahipleri veri/doğrulama/liste aralığına uygulanacak formül ile TKK için W187:W197 aralığındaki pay sahipleri veri/doğrulama/liste aralığına uygulanacak formül ile D186:D200 ve E186:e200 aralığında
açılır listeden getirebilmek için veri/doğrulama/liste deki KAYNAK alanına UYGULANACAK FORMÜLleri aşağıdaki gibi yapılmıştır.

Örnek 1- C186 hücresinde "TKK" şirketi seçilmiş ise D ve E sütularında TKK şirketinin pay sahipleri isimlerinin olduğu W187:W197 liste aralığını getirmektedir. D veya E sütununda seçilen listedeki BOŞ SATIRLAR NASIL ÖNLENİR. Formülleri nasıl revize edilir.

Örnek 2- C186 hücresinde "VER AŞ" şirketi seçilmiş ise D ve E sütularında VER AŞ şirketinin pay sahipleri isimlerinin olduğu Q187:Q197 liste aralığını getirmektedir. D veya E sütununda seçilen listedeki BOŞ SATIRLAR NASIL ÖNLENİR. Formülleri nasıl revize edilir.

ad tanımlama: VER_AŞ_PAY_SAHİPLERİ : Formül:
Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!$Q$187:$Q$196"&KAÇINCI("ZZZ";Sayfa1!$Q$187:$Q$196;1))

ad tanımlama: TKK_PAY_SAHİPLERİ : Formül:
Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!$W$187:$W$196"&KAÇINCI("ZZZ";Sayfa1!$W$187:$W$196;1))

D ve E sütunlarındaki veri/doğrulama/ liste KAYNAK formülü :
Kod:
=EĞER($C186="VER AŞ";VER_AŞ_PAY_SAHİPLERİ;EĞER($C186="TKK";TKK_PAY_SAHİPLERİ;""))

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

DOLAYLI işlevi parantezinin içini ilgili şirkete göre aşağıdaki şekilde değiştirin.
.
Kod:
"Sayfa1!$W$187:$W"&185+KAÇINCI("ZZZ";Sayfa1!$W$186:$W$200;1)
"Sayfa1!$Q$187:$Q"&185+KAÇINCI("ZZZ";Sayfa1!$Q$186:$Q$200;1)

Sayın Ömer Baran üstadım, teşekkür ederim. Hatamın "&" işareti koymak olduğunu düşünüyorum. Sizden gelende bunun yerine "+" işareti var. Boş hücreleri + işareti mi yok ediyor?

ÜSTAD; şimdi fark ettiğim bir hususta 5. penceredeki eklenen dosyadaki (sizin hazırladığınız) çalışma sayfasında BRN 1 sayfasında seçilen şirketin aşamalarına göre Bütün şirketin pay sahipleri toplamının B:N aralığında başlangıç hareketinin üstüne TOPLAMLARI GETİRİLMESİ GEREKLİLİĞİNİ GÖRDÜM. Mevcutta her aşama işlemleri içerisinde sonuç görünmektedir.Ancak, aşamalar aşağıya doğru artınca kullanımın pratikliği azalmış olacaktır.
Konuya çalıştım ama aşamalardaki İŞLEM gören ve görmeyenleri dikkate alarak bir SONUÇ TOPLAMI yapamadım. Lütfen bu konuda aynı dosya üzerinden BRN1 sayfasına gerekli alanı da yapabilir misiniz?
Yani,ŞİRKET VE (aranan aşama/ MAKSİMUM AŞAMA) açılır listeden ilgili şirketin aşamaları ve maksimum aşaması listeden seçilince seçilen aşamaya göre ilgili şirketin aşama sonundaki şirketin bütün pay sahiplerinin pay adet ve pay tutarlarının seçilen aşama yada maksimim aşama olarak ÜST TARAFTA GÖRMEYE ihtiyaç var.
Şimdiden yardımın için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri