• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listedeki isimleri tek tek yazıcıya göndermek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan clik34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2010 -Türkçe
elinizde 2000 tane isim var ve bu bin ismi her biri bir A4 kağıdının ortasında olacak şekilde çıktı almanız gerekse excel de nasıl bir uygulama yapardınız? Evet, bulmaca gibi oldu ama çözemediğim önemli bir konu, önerilerinizi bekliyorum

A4 kağıdını kaplayacak m?Karakter büyüklüğü ne olacak?

boyut hiç önemli değil, amacım mantığını anlamak.düşünün ki bu şekilde binlerce çıktı almak durumundayım.

bu arada önce 2000 sonra 1000 isim demişim, kafa karışıklığı olmasın, sayının çok fazla olduğu önemli sadece :)

Merhaba,

Konu başlığınızı konunuzu özetleyecek şekilde değiştiriniz.

bu konu için başlık öneriniz nedir? ben bulamadığım için soruyorum

"Listedeki isimleri tek tek yazdırmak" olabilir mesela.

Ben günlük devam izleniminin kişi kişi yazdırmak için aşağıdaki kodları kullanıyorum:
Kod:
Sub yazdir()
Set s1 = Sheets("imza")
Set s2 = Sheets("bilgi")
For a = 1 To s2.[a65536].End(3).Row
s1.[I6] = s2.Cells(a, "a")
s1.PrintOut
Next
End Sub

Bu kodlar bilgi sayfasının A sütununda yer alan isimleri sırayla imza sayfasının I6 hücresine getiriyor ve her isimde sayfayı yazdırıyor. Siz sayfa isimlerini ve I6 hücresini size göre değiştirerek bir sayfadaki isimleri diğer sayfaya alıp yazdırabilirsiniz.

Ancak yazdırmadan önce yazdırılacak sayfayı biçim olarak son haline getirmenizi ve ilk denemede 2000 kişiyi değil de 2-3 kişiyi denemenizi tavsiye ederim.

Hatırlatmak isterim ki eğer 2000 kişiyi bu kodlarla yazdırmak isterseniz bir kere yazdır dediğinizde kolay kolay durduramazsınız.

Cevaplar için teşekkürler, ama istediğim şeyi exceli temel seviye biliyor olmamdan olsa gerek beceremedim. ek olarak resimdeki şablon ve listeyi paylaşıyorum, mantığını kurabileceğim şekilde paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

dv3xd.jpg
[/url][/IMG]

Ekli dosyalar

.

Örnek ekte.

Mail Merge - Mektup Birleştirme ile yapılmıştır.

.

Ekli dosyalar

Sayın yurttaş'ın da çok güzel örneklendirdiği gibi bu tür işler için wordde adres-mektup birleştirme en ideal çözümdür. uygulaması da kolaydır. 1-2 denemede mantığını anlayıp istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Geri