• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listedeki etiketlere göre ortalama almak

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
excel'de ortalama almaya çalışıyorum, ancak standart formüllerle başaramadım. özet tabloda bile aynı hatayı veriyor. birkaç sınıfın öğrencilerini sınav yaptıktan sonra bunların sınıf sınıf ortalamasını almak istiyorum, ancak sınava girmeyen öğrenciler "0" aldığı için formüller #SAYI/0! hatası veriyor. yapmak istediğim, bu "0" alan öğrencileri gözardı ederek, örneğin 13 kişinin notu var, 2 tanesi "0", kalan 11 tane öğrencinin notunun ortalamasını almak. tabi bunları sistemden aldığım dosya üzerinde yapmalıyım.

öğrencilerin şubeleri G sütununda, Sınav Sonuçları I sütununda. ben ikinci sayfaya "şubesi/ortalaması (A Şubesi/76) şeklinde göstermeye çalışıyorum. ekteki dosyada da göstermeye çalıştım. unutmadan, listemin tamamı 4binküsur kişilik..ve yaklaşık 100 adet sınıf etiketim var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dizi formülü ile ortalama alabilirsiniz.

Kod:
=ORTALAMA(EĞER(Sayfa1!$G$5:$G$100=A3;EĞER(YERİNEKOY(Sayfa1!$I$5:$I$100;DAMGA(160);"")*1=0;"-";YERİNEKOY(Sayfa1!$I$5:$I$100;DAMGA(160);"")*1)))

dosyaya uygulayarak gönderebilirseniz sevinirim, zira formül sıfır sonucunu veriyor.

Merhaba,

Bunun dosya eklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Sizde kendiniz uygulayarak sonuç alabilirsiniz.

Forumda verdiğim formülü seçip CTRL+C ile kopyalayın.
B3 hücresini seçip üzerindeyken F2 tuşuna basın. CTRL+V yaparak formülü yapıştırın. Hücreden çıkarken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına beraber basıp işlemi tamamlayın. Bu şekilde formül dizi formül halini alacaktır ve istediğiniz sonucu üretecektir.

Not: Sizin eklediğiniz dosyadaki veriler sayı gibi görünüyor fakat değiller. Bu sebeple formül biraz uzun oldu. Ayrıca verdiğiniz ortalama değerleride yanlış. Verileri süzüp kontrol edebilirsiniz.

#DEĞER!

yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim ama aldığım sonuç bu.formülü okumaya çalışıyorum, ancak anladığımı söyleyemem. yerinekoy formülü sanırım metin olması ile ilgili ama dediğim gibi, sonuç alamadım.

Merhaba,

Siz tekrar "DEĞER" hatası alıyorum dediğinizde önerdiğim formülü forumdan kopyalayıp dosyanıza uyguladım. Evet hatalı sonuç üreteyor. Fakat sorun forumdaki yazılımla alakalı sanırım. Çünkü " " karakterini formül içinde kullandım. Fakat forum yazılımı bu karakteri normal boşluk gibi algılıyor. Aslında 160 nolu karakteri kullanmak istemiştim. Fakat forum yazılımı algılamadığı için sorun oluşmuş.

Ben üstteki mesajıımdaki formülü çalışacak şekilde tekrar düzenledim. Ayrıca örnek dosyada ekliyorum.

Ekli dosyalar

vaktim olmadığı için uzun zamandır yazamıyordum, şu an baktım dosyaya. teşekkür ederim. ancak gördüğüm kadarıyla benim dosyam da hatalı.. bu raporu web sayfasından kopyala yapıştır ile alıyorum, ancak sayıların sonunda 4 adet boşluk karakteri olduğundan sayı olarak görmüyor onları. yeni farkettiğim bir durum, sanırım çözümü de yok. 4bin kaydın her satırına 4 defa backspace yapamayacağıma göre.. yine de elinize sağlık. ben de formülü inceleme ve anlama fırsatı buldum biraz biraz. kopyalayıp, sınıf adlarını değiştirip uyguladım, çalıştı.. teşekkür ederim tekrar.

bir hücredeki boşluk (space) karakterini silmenin de formülü var mı acaba?

Merhaba,

Siz tekrar "DEĞER" hatası alıyorum dediğinizde önerdiğim formülü forumdan kopyalayıp dosyanıza uyguladım. Evet hatalı sonuç üreteyor. Fakat sorun forumdaki yazılımla alakalı sanırım. Çünkü " " karakterini formül içinde kullandım. Fakat forum yazılımı bu karakteri normal boşluk gibi algılıyor. Aslında 160 nolu karakteri kullanmak istemiştim. Fakat forum yazılımı algılamadığı için sorun oluşmuş.

Ben üstteki mesajıımdaki formülü çalışacak şekilde tekrar düzenledim. Ayrıca örnek dosyada ekliyorum.

Ben bu formülü kendi dosyama uyguladım, çalışıyor ancak sanırım100 satır için. benim dosyamda 4000 kayıt var. formüldeki 100 sayısını 4000 yaptı isem de malesef başarılı olamadım..

Geri