• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listedeki Bilgiyi kriterlere göre başka sayfaya gruplamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KMLZDMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Merhaba,
ekli dosyada örneği ve açıklaması bulunan dosyada PERSONEL sayfasındaki bilgileri GÖREV sütunundaki görevlere göre ilgili personellerin bilgilerini GRUP sayfasındaki Görev kriterine göre eşleşen personelleri ve bilgilerini ilgili alana(sarı alanlar) getirebilmesine ilişkin formüle ihtiyacım var.
Yardım edebilir misiniz?

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba.

*** Önce; GRUP sayfası 5'inci satırdaki sütun başlıkları ile PERSONEL sayfası 1'inci satırdaki
başlıkların birebir aynı olmasını sağlayın.

*** Sonra da aşağıdaki formülü GRUP sayfası D6 hücresine uygulayıp;
-- sağa (son sütuna kadar) ve
-- aşağı doğru (tüm GÖREV gruplarına ait ADI SOYADI sütunlarında boş sonuç elde edinceye kadar)
yeterince kopyalayın. (veri türüne göre sütunları biçimlendirirsiniz)

Sonuçların elde edilmesini sağlayan asıl formül parçasını mavi renklendirdim,
formülün diğer kısımları, 0 değerlerini ve hatalı sonuçları engellemeye yöneliktir.

.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(PERSONEL!$B:$B;KAYDIR($A$1;3;(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($D$4:D$4)-1)*5+3))<SATIRSAY($A$1:A1);"";EĞER(KAYDIR(PERSONEL!$B$1;KAÇINCI(KAYDIR($A$1;3;(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($D$4:D$4)-1)*5+3);PERSONEL!$B:$B;0)+SATIRSAY($A$1:A1)-2;KAÇINCI(D$5;PERSONEL!$B$1:$G$1;0)-1)=0;"";[COLOR="Blue"]KAYDIR(PERSONEL!$B$1;KAÇINCI(KAYDIR($A$1;3;(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($D$4:D$4)-1)*5+3);PERSONEL!$B:$B;0)+SATIRSAY($A$1:A1)-2;KAÇINCI(D$5;PERSONEL!$B$1:$G$1;0)-1)[/COLOR]))

Sayın Ömer Bey,
Aklınıza sağlık. Süper bir mantık. Teşekkür ederim.
Formüle çözmeye çalışıyorum.

Geri