• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

liste oluşturma

üstad videoyu izledim.benim takıldığım nokta kopyala yapıştır yaparken kopyaladığım dosyadaki checkboxların yapıştırma yaptığımda kopyaladığım dosyadaki checkboxlar yapışmıyor.siz nesneleri silip elle tekrar giriş yapıyorsunuz.bu da uzun bir zaman alıyor.

üstad videoyu izledim.benim takıldığım nokta kopyala yapıştır yaparken kopyaladığım dosyadaki checkboxların yapıştırma yaptığımda kopyaladığım dosyadaki checkboxlar yapışmıyor.siz nesneleri silip elle tekrar giriş yapıyorsunuz.bu da uzun bir zaman alıyor.

Evet dosyadaki CheckBox lar yapışsada olur yapışmasada olur nesneleri siliyoruz ama kod ile siliyoruz.

Elle giriş yapmıyoruz video da elli giriş yaptığımız yok nesneleri kod ile siliyoruz ve gene aynı şekilde kod ile yeniden nesneleri ekliyoruz.

Üstad elle girişten kastim dersi seçen öğrencilerin isaretlenmesi

Üstad elle girişten kastim dersi seçen öğrencilerin isaretlenmesi

Konu 23. mesaja gelmiş hala bir birimizi anlayamıyoruz. sorunuzu baştan itibaren gözden geçirdim ve hepsini okudum.

Herhalde atladığınız, ve buraya yazmadığınız ayrıntılar var.

Anladığım kadarı ile siz verileri web ten kopyalayıp excelle yapıştırıyorsunuz eğer durum böyle ise bunu hiç bir mesajınızda yazmamışsınız.Bende kodlara işlemlerin sağlıklı olması için nesneleri oluşturma eklemiştim.

Diğer taraftan eklemiş olduğunuz dosyalarla ilgili (6 SINIF SEÇMELİ) dosya dışındaki dosyalarda seçenek düğmesi gibi görünen nesneler bende resim nesnesi gibi gözüküyor.

6 SINIF SEÇMELİ dosya da ise seçenek düğmeleri olduğu gibi gözüküyor bu dosyada aşağıdaki kodu çalıştırın

kod:

Kod:
Sub Secilenleri_aktar()
Sheets("Sayfa2").Range("A3:C500").ClearContents
sat1 = 3
Set s1 = Sheets(ActiveSheet.Name)
For Each Picture In s1.Shapes
If TypeName(s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.Object) = "HTMLCheckbox" Then
If Picture.BottomRightCell.Column = 3 Then
If s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.Object = True Then
sat2 = Picture.BottomRightCell.Row
Worksheets("Sayfa2").Cells(sat1, 1).Value = s1.Cells(sat2, 1).Value
Worksheets("Sayfa2").Cells(sat1, 2).Value = s1.Cells(sat2, 2).Value
Worksheets("Sayfa2").Cells(sat1, 3).Value = s1.Cells(sat2, 4).Value
sat1 = sat1 + 1
End If
End If
End If
Next Picture
End Sub

Evet üstad verileri e-okuldan kopyalip excele yapistirdim.Seçmeli derslerin e-okulda adam gibi raporlamasi yok bu da sorun oluşturuyor.siz bu konuyla alakali ne tur bir calisma yaptiniz.

Ornegin ustad ahmet isimli ogrenci yabancı dili 2.defa seçmiş olsun biz bunu e okula isliyoruz bunda bir sorun yok işledikten sonra rapor aldigimizda ahmet in yabancı dili seçtiği cikiyor ama 2.defa seçtiği cikmiyor yani ahmet yabancı dil seklinde gözüküyor ahmetin kacinci defa seçtiği yok.buda gurup listelerini oluşturmada sorun cikariyor.

Evet üstad verileri e-okuldan kopyalip excele yapistirdim.Seçmeli derslerin e-okulda adam gibi raporlamasi yok bu da sorun oluşturuyor.siz bu konuyla alakali ne tur bir calisma yaptiniz.

Ben bir çalışma yaptım demedim.

Konu 23. mesaja gelmiş hala bir birimizi anlayamıyoruz. sorunuzu baştan itibaren gözden geçirdim ve hepsini okudum.

Herhalde atladığınız, ve buraya yazmadığınız ayrıntılar var.

Anladığım kadarı ile siz verileri web ten kopyalayıp excelle yapıştırıyorsunuz eğer durum böyle ise bunu hiç bir mesajınızda yazmamışsınız.Bende kodlara işlemlerin sağlıklı olması için nesneleri oluşturma eklemiştim.

Diğer taraftan eklemiş olduğunuz dosyalarla ilgili (6 SINIF SEÇMELİ) dosya dışındaki dosyalarda seçenek düğmesi gibi görünen nesneler bende resim nesnesi gibi gözüküyor.

6 SINIF SEÇMELİ dosya da ise seçenek düğmeleri olduğu gibi gözüküyor bu dosyada aşağıdaki kodu çalıştırın

yukarıdaki mesajımla ilgili olarak kırmızı bölümle ilgili hiç bir şey yazmamışsınız ayrıca yazdığım kod ile de ilgili bir şey yazmamışsınız.

Bir açıklama yapayım yazdığım mesajlar doğrultusunda mesajlarımın içeriği ile ilgili ve yazdığım kodlarla ilgili yaptığınız işlemleri yazmıyorsunuz.

Ben çok mesajı olanlar için örnek dosya eklemiyorum soru soranların dosyalarına kod yazıyorum ve buraya ekliyorum.

Bu yazdığım kodlarla ilgili açıklayıcı geri dönüşünüz olmazsa bir daha mesaj yazmayacağım.

Üstad siz yanlis anladiniz galiba ben calisma yaptiniz mi derken görev yaptiginiz okulda nasil bir calisma yaptiniz diye sormustum.birde üstad disaridayim kodlari deneme sansim olmadi deneyince mutlaka dönüş yapacagim.

Sn. erdenek,
Ben de bizim okul için yabancı bir siteden buldum. Bu kodları deneyebilirsiniz.
Sub Liste()
For Each tik In ActiveSheet.OLEObjects
If tik.progID = "Forms.HTML:Checkbox.1" Then
tik.TopLeftCell.MergeArea.Value = tik.Object.Checked
End If
Next tik

son = Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row
a = 3
For i = 1 To son
If Cells(i, 3) = True Then
Cells(a, 6) = Cells(i, 1).Value
Cells(a, 7) = Cells(i, 4).Value