• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

liste kutusu seçimine göre hücre rengi değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba Arkadaşlar,
Ekteki dosyada görebileceğiniz gibi,
-önemli , -önemsiz, -tamamlandı seçeneklerinin hizasındaki satırlar belirli renklerle boyanmış durumda. Ben her defasında ilgili hücreleri seçip boyamak yerine, kısa yoldan, örneğin-önemliyi seçtiğimde o satırın kırmızıya boyanmasını, önemsizi seçtiğimde o satırın maviye boyanmasını, tamamlandı yı seçtiğimde sarıya boyanmasını istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
İlginiz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanızda önemli,önemsiz ... seçilecek yer yok.Siz önemli,önemsiz yazarsanız satır boyanacak anladığım kadarı ile.Biçimlendirilecek hücre aralığını seçin.
Biçim / Koşullu biçimlendirme / biçimlendilecek hücreler için / formül çubuğuna;
Kod:
=$A2="önemli"
yazıp dolgu rengini seçiniz.İstediğiniz buysa diğerleri için aynı işlemi yapınız.Bildiğim kadarı ile 2003 ' de Koşullu biçimlendirme ile 3 den fazla seçemiyorsunuz.

Son düzenleme:
Sanırım başardım teşekküre yardımınız için,

Son düzenleme:
Şu şekilde denermisiniz renk numaralarımı rastgele yazdım.Kendinize göre uyarlarsınız. A hücresine önemli,önemsiz,tamamlandı yazarmısınız istenilen sonuç çıkacak mı ? Ayrıca http://www.excel.web.tr/f133/56-ko-ula-g-re-b-mlend-rme-t15017.html Linkindeki Sn. Yurttaş'ın dosyasını indirip göz atmanızda fayda var.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri