• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Liste halindeki tarihlerde bugüne gitme

Excel Vers. ve Dili
07 TR
Hayırlı günler arkadaşlar,

b3 deki tarih hücresi a sütununda da var ve ben makroda o güne ait hücreye gitmek istiyorum. teşekkür ederim.

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub TarihiBul()

Dim c As Range

Set c = Range("A:A").Find([B3], LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlWhole)
    If Not c Is Nothing Then c.Select

End Sub

.

Ömer Bey zamanınızı çalıyorum ama bir sağ tarafındaki hücreye geçmek için ne yapmamız gerekiyor ? ActiveCell.offset(-1,0).Select yazdım ama olayı yanlış mı anlamışım?

c.Select

Yerine aşağıdaki satırı yazarak deneyin.

c.Offset(0, 1).Select

.

Teşekkür ederim Ömer Bey...
Ben koordinat sistemindeki gibi hareket ediyo sandım lakin ters hareket ediyormuş.

=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN();2)=2;BİRLEŞTİR(METNEÇEVİR(BUGÜN()-3;"GG.AA.YYYY");"-";METNEÇEVİR(BUGÜN()-2;"GG.AA.YYYY"));BUGÜN()-2)
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN();2)=1;BİRLEŞTİR(METNEÇEVİR(BUGÜN()-2;"GG.AA.YYYY");"-";METNEÇEVİR(BUGÜN()-1;"GG.AA.YYYY"));BUGÜN()-1)

Bu iki formüle sahibim yazım alanımın dışına bir yere yerleştirdim.
Hafta sonlarından sonra hafta toplamları geliyor ve A sütununda tarih listem var.
Başka bir rapordan günlük olarak veri aldığım için bir önceki günün formülünü bir sonraki güne yapıştırıyorum. Daha sonra geçmiş günü kaybetmemek için ona değer yapıştırdıktan sonra diğer raporumu açıp verilerimi güncelliyorum.
ilk tarih formülü A sütununda bulup yan satırlarını kopyalayıp 2. tarih formülünün yanına formül yapıştırıcam daha sonra yine ilk tarih formülünün yanına değer yapıştırıcam.
Sanırım sizin söylediğiniz "dim c" bir sabit belirleyerek işlem yapıyor.Ben diğer tarihe geçerken o satır makroda hata verdi.
Konu başlangıcına dönecek olursak bu gitme olayını başka bir formülle yapabiliyor muyuz?

Sorunuz bu şekilde anlaşılmıyor, dosya ekleyerek dosya üzerinde göstererek açıklarmısınız.

Ömer Bey malesef çalıştığım şirkette dışarıya excel dosyası çıkamıyoruz . Ben akşam evde bir örnek oluşturup paylaşıcam

Geri