• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listboxtan;veri silme,düzeltme,temizleme,arama yapma

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 32 Bit
Merhabalar

1-) Ekli hazırlamaya çalıştığım dosyada verilen mühür numaralarının kaydedilmesi işlemini yapıyorum ancak commandbutton olarak atanmış olan TEMİZLE,SİL,DÜZELT butonlarını bir türlü çalıştıramadım bu butonların çalışması için ne gibi bir kod yazmalıyım yardımlarınızı rica ederim.

2-) Atamış olduğum TextBox5(arama) te yazdığım kelimeyi mühür numarası altında ve plaka altında aramasını ve list boxta sadece TextBox5 te yazılan değerdeki kayırların görünmesini nasıl sağlaya bilirim bakmadığım sayda kalmadı sanıyorum verilen bütün kodları denedim ama kendime göre uyarlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

hocam cevap için çok teşekkür ederim gönderdiğiniz dosyaya göre düzenlemeleri yaptım kendime uyarlayabildim ancak sadece süzme kısmını halledemedim süzme yaptırıyorum ancak arama kısmına yazdığım değer listboxta 2 kere görüntüleniyor ben bütün o değere ait kayıtlı bilgilerin listboxta çıkmasını ve arama yapılan bilginin hepsinin girilmeden arama yapılmasını sağlamak için nasıl bir kod yazmalıyım ilginiz için teşekkürler

Ekli dosyalar

Nakliyeciye göre arama yapıyor.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub TextBox5_Change()
Dim nakliyeci As String
nakliyeci = UCase(Replace(Replace(TextBox5.Value, "i", "İ"), "ı", "I")) & "*"
ListBox1.RowSource = ""
For Each Alan In Range("E2:E" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row)
    If UCase(Replace(Replace(Alan, "i", "İ"), "ı", "I")) Like nakliyeci Then
        ListBox1.AddItem
        ListBox1.List(Satir, 0) = Alan.Offset(0, -3)
        ListBox1.List(Satir, 1) = Format(Alan.Offset(0, -2).Value, "hh:mm:ss")
        ListBox1.List(Satir, 2) = Alan.Offset(0, -1)
        ListBox1.List(Satir, 3) = Alan.Value
        Satir = Satir + 1
    End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

hızınız muhteşem teşekkür ederim ancak sadece nakliyeciye göre değil bütün çalışma sayfasına göre arama yaptıramaz mıyım mesela plakaya göre veya mühür numarasına göre

hızınız muhteşem teşekkür ederim ancak sadece nakliyeciye göre değil bütün çalışma sayfasına göre arama yaptıramaz mıyım mesela plakaya göre veya mühür numarasına göre
Onlar içinde textboxları koymalısınız.Yapılır.:cool:

kusura bakmayın tekrar soruyorum ancak texbox koydum ilk sizin yazığınız kod ile aramyı nakliyecide yapıyor ancak plaka olarak ayarlmaya yaptığım zaman arama yapmıyor yanlış birşeymi yapıyorum yine :(

Ekli dosyalar

1 tane textbox var.her arama için bir textbox koymalısınız.:cool:
Kodunu ben yazıcam.:cool:

Mühür(D sütunu) metin olarak biçimlendirdim.Orasının metin olması lazım.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub ara59(ByVal txtbx As Object, alan As Range)
Dim deg As String, hcr As Range
deg = UCase(Replace(Replace(txtbx, "i", "İ"), "ı", "I")) & "*"
ListBox1.RowSource = ""
For Each hcr In alan
    If hcr.Value <> "" Then
        If UCase(Replace(Replace(hcr.Value, "i", "İ"), "ı", "I")) Like deg Then
            ListBox1.AddItem
            ListBox1.List(Satir, 0) = Range("B" & hcr.Row).Value
            ListBox1.List(Satir, 1) = Format(Range("C" & hcr.Row).Value, "hh:mm:ss")
            ListBox1.List(Satir, 2) = Range("D" & hcr.Row).Value
            ListBox1.List(Satir, 3) = Range("E" & hcr.Row).Value
            ListBox1.List(Satir, 4) = Range("F" & hcr.Row).Value
            Satir = Satir + 1
        End If
    End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Orion;
Emeğinize sağlık örneğinizi incelediğimde textbox ile arama yapıldığında listboxta sıralanan kayıtlardan hangisini çift tıklarsanız textboxlara tabloda bulunan bir üstündeki kaydın bilgilerini getiriyor. Bunun nasıl çözebiliriz. Ben biraz kendim çözmek için uğraştım ancak içinden çıkamadım

Merhaba,

Listbox'ın click kısmında yazan kodu aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    Bulunan_Satir_No = ListBox1.ListIndex + 2
 a = ListBox1.ListIndex
    On Error Resume Next

TextBox1.Text = ListBox1.List(a, 2)
    TextBox2.Text = ListBox1.List(a, 3)
    TextBox3.Text = ListBox1.List(a, 4)
    ComboBox1.Text = ListBox1.List(a, 5)
       TextBox4.Text = ListBox1.List(a, 6)
End Sub

Sayın Orion ve Sayın Kuvari paylaşım ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorun çözüldü.

Tekrardan merhaba;
Paylaşılan dosyayı kendime göre düzenledim. Ancak bu sefer bir kaydı arayıp bulduğumuzda kayıtta değişiklik yapıp düzelt dediğimiz kaydı ilk satıra kaydediyor ve ilk satırda ki bilgi silinmiş oluyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz?

Ekli dosyalar

Geliştirme için size bir öneride bulanabilirim.

Başlıkları label ile belirleyin yada arama sonuçlarınız için sonuç isminde bir sayfanız olsun ve başlıkları ilk satıra kopyalayın.

İkinci olarakta sıra numarasını kayıt ile paralel ilerletin, fazladan sıra numaralarını ve tam oluşmayan kayıtları silin.

Son olarakta kayıt silme yerine iptal işlemini hayata geçirin.Durum diye bir sütun açın ve iptali bastığınızda bu kayıtların yanına iptal yazmasını sağlayın. Bu raporlama açısından size avantaj sağlayacaktır.

Sayın Kuvari önerileriniz için teşekkür ederim.Ancak makro bilgim daha çok mevcutları düzenleyecek kadar. Sizin söyledikleriniz biraz beni aşar:)

Sayın Kuvari önerileriniz için teşekkür ederim.Ancak makro bilgim daha çok mevcutları düzenleyecek kadar. Sizin söyledikleriniz biraz beni aşar:)

Sıra numarasını kayıt attıkça 1 arttırmayı yapabilirsiniz.
Düzeltme işlemini yapmak istiyorsanız bu size kolaylık sağlayacaktır.

Sonuç sayfasından verileri almakta yapılamayacak birşey değil. Sonuçları aktarmak için filtre ile çıkan sonuçları kopyalamayı kullanabilirsiniz.
Bunu makro kaydet ile inceleyerekte yapabilirsiniz.

Geri