• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listboxtan veri seçildiğinde makronun çalışmasını sağlamak

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Merhaba arkadaşlar elimde yazdıım böyle bir makro kodu war C5 hücresinin içeriği veri doğrulamadan liste yapılmıştır ve veri o şekilde seçiliyor bu makro koduna ne eklersem veriler seçilir seçilmez makroyu çalıştırıp karşılaştırmayı yapar şimdiden teşekkürler

If Sheets("Bilgisayar1").Range("C5") = "" Then
ElseIf Sheets("Bilgisayar1").Range("C5") = Sheets("Bilgisayar2").Range("C5") Then
MsgBox ("Bilgisayar bölümü Pazartesi 10-10:50 Öğretim görevlisinde çakışma var!")
End If

Merhaba

Bilgisayar1 isimli sayfanın kod penceresine aşağıdaki kodu yazarak deneyiniz..

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("C5")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then
ElseIf Target = Sheets("Bilgisayar2").Range("C5") Then
MsgBox ("Bilgisayar bölümü Pazartesi 10-10:50 Öğretim görevlisinde çakışma var!")
End If
End Sub

Siz ne yapmak istiyorsunuz ki?

Bir kod vermişsiniz kodda bilgisayar1 sayfasının c5 hücresinden bahsetmişsiniz. Bende ilgili sayfadaki c5 hücresi için seçer seçmez işlem yapmasını sağlamaya çalıştım.

Siz şimdi Bilgisayar2 sayfasında c5 hücresine bir isim seçiniz, sonra tekrar bilgisayar1 sayfasına dönün ve c5 hücresinde öteki sayfada seçmiş olduğunuz aynı ismi seçiniz ve bakın bakalım kod çalışıyormu çalışmıyormu.?

Birde kodunuzdaki eksik olan bir kısım var
If Sheets("Bilgisayar1").Range("C5") = "" Then

"Burada da c5 hücresi boş olduğunda gerçekleşmesi istenilen bir şey olmalı, ama yok"

ElseIf Sheets("Bilgisayar1").Range("C5") = Sheets("Bilgisayar2").Range("C5") Then

Dediğiniz şekilde kodum çalışıyor teşekkür ederim ama birden fazla hücre kontrol etmek için napmam gerekiyor mesela bilgisayar 1 d5 bilgisayar2 d5 kusura bakmayın makroda baya bi yeniyimde...

Verdiğiniz kod çalışıyor ama 2 tane hücreyi kontrol etmek istediğimde kodlar çalışmıyor örnek olrak yazdığım kod

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("C5")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then
ElseIf Target = Sheets("Bilgisayar2").Range("C5") Then
End If
'2ci ders
If Intersect1(Target, Range("D5")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then
ElseIf Target = Sheets("Bilgisayar2").Range("D5") Then
MsgBox ("Bilgisayar bölümü Pazartesi 11-11.50 retim görevlisinde çakışma var!")
End If
End Sub

Geri