• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox'taki ismin Renklenmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1Al2Ver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Başlık tam örtüşmese de, isteğim ;

UserForm1'de,

ComboBox1'e girilen isim, ListBox3'teki isim ile eşleşiyor ise ;

ListBox3'teki bu ismin zemin rengi kırmızı, font rengi beyaz olsun,

Label26'ya da; "Bu İsim Var" yazsın,

ComboBox1'e girilen isim, ListBox3'teki isim ile eşleşmiyor ise ;

Label26 gizlensin, görülmesin.

Teşekkür ederim.

Merhaba,
ListBox nesnesinde zemin rengi ve metin rengi tüm nesneyi kapsar. Satıra göre satır veya sütun rengi ayırmaz. Sanırım belirttiğiniz özellikler ListView nesnesinde var. Ancak benim bilgisayarımda bu öğenin eklentileri mevcut olmadığı için teyit edemedim.

Sayın antonio merhaba,

Anladım, teşekkür ederim, bu durumda isteğim şöyle olsun ;

ComboBox1'e girilen isim, ListBox3'teki isim ile eşleşiyor ise ;

Label26'ya ; "Bu İsim Var" yazsın,

ComboBox1'e girilen isim, ListBox3'teki isim ile eşleşmiyor ise ;

Label26 gizlensin, görülmesin. ( olmasa da olur )

Teşekkür ederim.

Vbe kısmında iken listbox nesnesine tek tıklayıp solda properties ekranını getirin burada backcolor ile font satırlarında istediğiniz renk ayarını yapın. Geri plan rengi ve satır rengini değiştirebilirsiniz ancak , satır içinde bir yerde tek bir veriyi renklendirebileceğinizden şüpheliyim . Ayrıca , siz renk değiştirseniz de sistemin atayacağı karşıt renklerden çok uzaklaşamayacağınızı da düşünüyorum .Listview nesnesi belki daha fazla olanak sağlar ama , her office sürümde olmayabileceğinden bu sefer de nesne yok (missing tool ) sorunu yaşatabilir.

Ancak Listbox bildiğim kadarı ile pasif bir gösteri penceresinden ibaret ve arkasında veri aldığı sayfada ne varsa onu gösterecektir.

Diğer deyişle, Combobox'a girilen isim sayfada bir sütundaki isimle eşleştiğinde bahsetmiş olduğunuz label uyanışı yapılabilir ya da gizlenebilir ve bu işlemde Listbox bir işlem özelliğine sahip olmaz.

Sayın antonio tekrar merhaba,

Açıklamalar için çok teşekkür ederim,

Amacım, ComboBox1'e girilen ismin yasaklı bir isim olması halinde UserForm1'de bir yerde -bu Label olur, başka bir şey olur- bir ikaz olması,

ListBox3'teki isim ile ComboBox1'e girilen eşleşmiş ise, ComboBox1'in renklenmesi de olamıyor ise, bunun için pratik çözümü-öneriniz olabilir mi?

Örnek dosya eklerseniz dosyanıza göre çözüm hazırlanabilir.

Sayın Korhan Ayhan merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim.

Dosya tamamlanmadı, proje aşamasında, tamamlanınca ekleyebilirim, olabilirliğini öğrenmiş oldum, sağ olun.

Dosyanızın orjinalini istemedim. Size çözüm olabilecek düzeyde 5-10 satırdan oluşan küçük bir örnek ekleyebilirsiniz. En azından hücre adreslerine hakim oluruz ve sizi yönlendiririz. Diğer türlü afaki kodlama yazdıktan sonra genellikle açılan başlığın sonu gelmiyor.

Geri