• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listbox'ta farklı bir süzme

Sanırım ActiveCell.Select dediğimde ilgili hücrenin seçilmesi için listbox'ıma döngü ile verileri alırken adreslerini de almış olmam lazım ama nasıl?

Sanırım ActiveCell.Select dediğimde ilgili hücrenin seçilmesi için listbox'ıma döngü ile verileri alırken adreslerini de almış olmam lazım ama nasıl?

burada dosyanda küçük bir değişiklik yaptım liste sayfasına satır ve sütun numaralarını aldırdım böyle işini görürmü

Ekli dosyalar

Halit hocam comboboxtan seçtiğim isme ait veriler listboxta listelenmiyor ve Ekle butonuna basınca da hata veriyor.

Temel ihtiyacım seçili satırın başvurduğu hücreyi seçmesi.adresi herhangi liste sayfası gibi bir yere aldığımda anladığım kadarıyla bana ikinci bir iş çıkacak o adrese bakıp hücreyi kendim bulacağım..

Sanırım yukardaki mesajımda yanlış bir yönlendirme yapmış oldum.Benim ihtiyacım olan adreslerini almak değil.tıkladığımda listenin column(0) ındaki veriye ait hücreyi sayfada seçmek.İlginiz için teşekkür ediyorum yardımlarınızı bekliyorum..

combobox kutusundan seçtiğin veriyi ekle düğmesi ile liste kutusuna geliyor burada liste kutusuna çift tıklıyacaksınız o zaman select yani seçili verinin üzerine gidiyor bende hata vermiyor

gönderdiğim dosyada böyle ama sen buradaki kodları alıp kendine uyarlıyacaksan 3 veya 4 yeri değiştirdim onları kontrol et

Hocam malesef LİSTE adlı sayfam aktifken ekleye basmışım hatayı o yüzden almışım.Haklısınız dosya sorunsuz çalışıyor.Peki ana yapıyı değiştimeden (misal combobox ın change olayını) sadece listboxın dblclick olayına bir kod yazılamaz mı?

Benzer mantıkla işleyen bir iki dosya daha var onlarda da click olayında benzer bir mantık kurarakm kod yerleştireceğim.O şekilde yapılması mümkünse çok sevinirim..Yoksa ellerinize sağlık dosyanız sorumun cevabını veriyor çok teşekkür ederim.

şöyle yapsanız sorun çözülmüyormu
isimler combobox nesnesine aşağıdaki kodu koysanız

Private Sub isimler_Change()
ekle_Click
End Sub

İstediğim olmuyor fakat hata tamamen bende hocam sorumu sorarken ilgilenecek olanların son mesajdaki dosyaya bakacaklarını düşündüm.Söz konusu dosya 15 numaralı mesajdaki dosya.Ufakta olsa iki dosya arasında farklılıklar var.Sabah mahmurluğu ile sizin evren beyin verdiği ilk yanıttaki dosyayı kullandığınızı farketmedim.Sizi bunalttıysam özür dilerim ilgilenmeyebilirsiniz anlarım hocam.Ben günün ilerleyen saatlerinde fırsat bulunca daha ayrıntılı bakacağım.İlginiz için çok teşekkür ederim.

Halit hocam umarım hoş görürsünüz biraz düzeltmeyle sorumu ve ilgili dosyayı bu mesajda tekrar yayınlıyorum.

Ekli dosyada comboboxtan seçtiğim isme ait veriler listboxta listeleniyor.listboxta dblclick yaptığım satırın ilk sütununa ait veriyi sayfada seçmesini bir dblclick kodu ekleyerek sağlayabilir miyim?

Ekli dosyalar

Halit hocam umarım hoş görürsünüz biraz düzeltmeyle sorumu ve ilgili dosyayı bu mesajda tekrar yayınlıyorum.

Ekli dosyada comboboxtan seçtiğim isme ait veriler listboxta listeleniyor.listboxta dblclick yaptığım satırın ilk sütununa ait veriyi sayfada seçmesini bir dblclick kodu ekleyerek sağlayabilir miyim?

userforma 1 adet liste kutusu ekledim gizli olarak kodlarındada bazı düzenlemeler yaptım

ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Hocam dosyayı inceledim her seferinde isme ait hücreyi seçmiyor bazen boş hücreleri seçebiliyor.saat diyelimki 09 00 daki seanssa 10 00 daki yandaki boş hücre seçili olabiliyor.

Birde ikinci ve gizli bir listbox ile başka dosyaya adapte ederken sorun yaşar mıyım?

Hocam dediğiniz şekilde düzeldi evet.Ellerinize sağlık sabırla uğraştınız teşekkür ederim.Dosyama adapte ederken problem yaşarsam sizi izninizle bir kez daha rahatsız ederim.Emekleriniz için çok teşekkürler hocam.

Halit hocam dosyama uyarladım gayet güzel çalışıyor yardımınız için çok teşekkür ederim.

Geri