• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listboxta comboboxlar ile süzme sorunu

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Öncelikle Günaydın :)
Bir kaç gündür birlistbox üzerinde çalışıyorum bir çok sorunu sizlerinde yardımı ile hallettim. Ancak Süzme ile ilgili sorun yaşıyorum. Ekte gönderdiğim örnek dosyada açılan listboxtan üzerine koyduğum combobox kıstaslarına göre süzme işlemi yapmam gerekiyor. Süzme işlemi ile ilgili ne kadar örnek denediysemde ve hatta forumdaki konu ile ilgili bulabildiğim bütün kaynakları da inceledim. ama bütün denemelerim listboxa şu ana kadar yaptığım özelliklerle çakıştı. (RowSource ile ilgili hatalar aldım)
Listbox mevcut verileri de değiştirebilecek ve özelliklere sahip ayrıca tek tıklama ile seçili satırı aktifleştirme gibi özelliklere sahip. Ben bu özellikleri yitirmeden nasıl combobox ile süzme yapabilirim.
Not: Süz işlemini farkı bir listbox üzerinde yapmayı denedim. Öyle oluyor ancak benim istediğim bu listbox üzerinde tam hakimiyet.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
dosyayı inceleyin, listindex ile süzülmüş verileri sayfa üzerinde değişiklikte problem olur find fonksiyonu ile yapıldı.

Ekli dosyalar

Yardımınız için teşekkür ederim. Ancak Listbox özellikleri (özellikle seçilen satırın excelde aktifleştirilmesi gibi) yitirilmiş.
mevcut form özelliklerini koruyarak yapmanın bir yolu var mıdır acaba? Eğer yoksa süzme işlemleri için ikinci bir listbox kullanmamı önerir misiniz? ya da bu userform üzerinde yalnızca sipariş sayısı ile bul yapabileceğim bir öneri sunabilir misiniz?

Yardımınız için teşekkür ederim. Ancak Listbox özellikleri (özellikle seçilen satırın excelde aktifleştirilmesi gibi) yitirilmiş.
mevcut form özelliklerini koruyarak yapmanın bir yolu var mıdır acaba? Eğer yoksa süzme işlemleri için ikinci bir listbox kullanmamı önerir misiniz? ya da bu userform üzerinde yalnızca sipariş sayısı ile bul yapabileceğim bir öneri sunabilir misiniz?

hicbir özelligi kaybolmaz sadece kodları yazmak gerekir

Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
For i = 1 To 9
Controls("Textbox" & i) = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, i - 1)
Next
Set ara = Sheets("sayfa1").Range("e:e").Find(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 4))
If Not ara Is Nothing Then
Sheets("sayfa1").Cells(ara.Row, 1).Select
End If
End Sub

ilgili kodları alttakilerle değiştirin süzme yapılan listboxta find fonksiyonu kullanmadınızmı süzüldükten sonra diyelimki sayfadaki 100 satırdaki ürünü seçtiniz ama listboxta 2. satırda ???? size ne lazımsa eksik tamamlarız saygılar.

hatta daha detaylıda yapabiliriz,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Aslında bu tür işlemler sakıncalı işlemlerdir.
Rowsource yöntemi kullancaksanız kayıtlarınıza benzersiz ıd numaraları vermelisiniz(worksheetfunction.max) yada dizi veya add item mettodu ile listboxa verileriniz alıyorsanız listbxınızda fazladan bir sütun ayırın bu sütuna listboxa sayfadan aldınız satırın numarasını yazın.Eğer ıd numarsı ile alıdıysa verilrer find komutunu bu id noya göre eğer diğer yöntemle alındıysa sayfa satır numarasını direk yazarak verielrinize ulşmanız en doğru yöntemdir.Ben hep böyle yaparım.Kolay gelsin. :cool:

Sayın Fedeal vermiş olduğunuz örnekte (listbox1fd) proje numarasına göre arama yapmak istediğimizde sonuç alınamıyor. Bununla ilgili ne yapabiliriz. Saygılarımla

Geri