• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox'ın içine sütunları satır olarak taşıma..

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sevgili Uzman arkadaşlarım.

Ekte ki tablo için yardımınıza ihtiyacım var. Çalışma kitabı tek bir sayfadan oluşuyor. 20 adet sütun var. Çalışma hücresi ise A2 hücresinden başlıyor aşağıya doğru uzunca bir liste var. Bu tablo diğer firmalar ile yapılan sözleşmeleri barındırıyor. Ben vergi no isminde bir buton hazırladım bu butona basınca sayfada mavi renkte hazırladığım bir user form olmalı. Böyle bir liste açılsın ve ben vergi noyu girince ilgili firma bilgilerine ulaşarak daha önce sütunlar halinde girdiğim tablo satırlar halinde listbox yada textbox olarak bu tabloya yansısın. Ama ben bu bilgiyi girerken daha önce girmişsem eğer (bir firma ile birden fazla farklı şekilde olabilirsiniz) bir şekilde ayırt edebilmek için sonlarına 1 -2 gibi rakamlar ekliyorum.

Bir şey daha sormak istiyorum. bu istek absürd bir istek mi, olabilir bir şey mi bilmiyorum. Diyelim ki benim bu şekilde 3 bin adet sözleşmem var ve ben bu sözleşmeleri PDF olarak arşivliyorum. Userform üzerinde sözleşmeyi de görmek istersem buna bir link mi vermek zorundayım yoksa userform üzerine taşınabiliyor mu ?

Yardımcı olabilecek dostlar için şimdiden tşk ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu user formu sabit hücreler için hazırlayıp üzerine textboxlar koyarak yapabiliyorum. Ama arama butonu ve aramalardan sonra ilgili satırlara hücrelere gitme işini yapamadım.

Dosyanız ektedir. İnceleyiniz.

PDF dosyalarınızı bu dosyanın olduğu klasör alırsanız ve firma adı ile aynı ismi verirseniz otomatik olarak açabilirsiniz. Aksi durumda kodlarda revize yapmak gerekecektir.

Arama işlemi içinse açılan userformda en az 10 karakter vergi numarası girişi yapmalısınız.

Ekli dosyalar

Korhan hocam: Harika olmuş dosya çok çok tşk ederim. Lakin şu pdf açma işi için yanlış anlamadıysam bu excel dosyası ile taranmış pdf.ler aynı klasör içinde olacak ve C sütununda yazılan firma ismi ile PDF dosyasının ismi yanı olacak değil mi ? Bu şekilde yapınca yani vergi numarasını PDF dosya ismi verince problem yok. Ancak ben C sütununda bulunan firma isimleriyle PDf dosya isimlerini aynı yapmıştım. Bunu değiştirmemiz mümkün mü ? Birde pdf değilde aynı dosyada mesela doc dosyası yada excel dosyasıda açmak mümkün mü ?
Son bir isteğim olacak: Ben user formu açtığım zaman veri değişitirebilsem ve bu exceldeki hücreler yansısa muhteşem olacak

Son düzenleme:
Bende firma isimleri ile PDF dosya tanımlaması yapmıştım. Bu konuda hemfikiriz. Eğer değişiklik yapmak isterseniz kod çinde TextBox3.Value olarak belirttiğim bölümü değiştirebilirsiniz.

Verdiğim dosya açma kodu genel bir kodlamadır. Uzantı değiştirip kullanabilirsiniz.

Korhan Hocam tekrar selamlar.. Dosyanın bir kaç eksiği kaldı tamamlamama yardımcı olursanız sevinirim.

1-En son yazdığınız TextBox3 olayında problem yok doğru textbox ancak herhangi bir firma ismini birleşik yazarsak görüyor. A FİRMASI yazınca hata veriyor ama AFİRMASI yazınca problem olmuyor. Bunda birleşik hale mi çevirmeliyiz pdf isimlerini yoksa siz birşeyler yazabiliyormusunuz.

2-Vergi numaradan aratınca şöyle bir şey ben mesela 1234567891-1 ve 1234567891-2 gibi aynı vergi numarasından 2 tane oluşturduğum zaman ilk bulduğunu getiriyor. Onun için ikinci bir numaram var mı bilemiyorum artık.

3-Birde userformu açtığım zaman bir firmada düzeltme yapmam gerekiyor o zaman user formu kapatıp ilgili firmayı bulup excel dosya üzerinden yapıyorum. Peki user form açıkken veri değiştirip kaydetme imkanı varmıdır.

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Geri