• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox'dan listview'e veri aktarma ile rapor alma

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Çok Saygıdeğer Arkadaşlar..! Herkese Selamlar..

Ekte oluşturmaya çalıştığım listview ile rapor alma çalışması var.. forumdaki örneklerden ve Korhan bey'den aldığım (combobox1 ve listbox2) kod kalıplarını uyarlıyarak belli bir yere geldi. Yapmak istediğim şu:

1-Listbox1 listesinde, sütunlar konu başlıkları ile listelenmiş, bu listeden multiselect özelliği ile yapılan seçimleri listview'e aktarmak istiyorum..
2-Listbox2 de ise seçilen verinin listview de süzülmesi gerekiyor.. Herhalde uzman arkadaşlarımızın el atmasına lüzum var..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn Ekrem bey

1. sorunuz için ilgili butona aşağıdaki kodu yazarak deneyebilirsiniz. Üzerinde düşünülerek daha basitleştirilmiş bir mantıkta geliştirilebilir. Amacınızı karşılarmı bilemiyorum ancak listviewdeki başlıkları listboxtan seçilenlere göre gizleyen (genişliğini sıfır yaparak) basit bir mantıkta kurulabilirdi.

2. sorunuzda benzer bir mantıkla çözebileceğinizi düşünüyorum.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ListView1.ColumnHeaders.Clear
ListView1.ListItems.Clear
Set s1 = Sheets("PERSONEL")
ReDim deg(ListBox1.ListCount)
For a = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(a) = True Then
ListView1.ColumnHeaders.Add , , ListBox1.List(a, 0), s1.Columns(a + 2).Width
deg(c) = a + 2
c = c + 1
End If
Next
For b = 6 To s1.[b65536].End(3).Row
ListView1.ListItems.Add , , s1.Cells(b, deg(0))
For d = 1 To UBound(deg)
If deg(d) = "" Then Exit For
ListView1.ListItems(b - 5).SubItems(d) = s1.Cells(b, deg(d))
Next
Next
End Sub

Çok Saygıdeğer üstad Sn.Levent bey..! Yardımınız için tam teşekkürlerimi ifade ederek;

Yukarıda tarafınızdan verilen kod kalıbını aynen uyarladım, farklı talepte bulunmaya hiç bir mahal kalmadı, saat gibi çalışıyor ve çok esaslı oldu.. Teklifinizi de (genişliğini sıfır yaparak) uyarladım, güzel oldu. Geriye kalan 2.konuya da dediğiniz şekilde uğraş vereceğim (yapabilirsem)

Geri