• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listboxda text formatı (RS232)

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Hyper terminal benzeri bir program yapmaya çalışıyorum.Bu programda comportdan alınan bilgi listboxda gösteriliyor fakat gelen biligilerde başlarında ve sonlarında Paragraf başı veya sonu gibi garip işaretler var.
Ayrıca bazen tek satır olan bilgi ikiye bölünüp çeşitli yerlerinden iki satır şeklinde gösteriliyor.Bunları önlemek için sizden yardımlarınız bekliyorum.

Bu programı bir teraziden bilgi alışverişi ve teraziyi uzaktan Pc ile ( RS232 DATa üzerinden ) kontrol için yaptım.Geliştirmeye açık eminim ki bir çok arkadaşın işine yarar.

Hata ile ilgili ekte resim gönderiyorum sorunlu olan yerleri kırmızı ile işaretledim.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
İçinde veride olan dosyanızı eklermisiniz. Benzer şekilde benimde halen işyerimde teraziden bilgiyi excele aktaran bir çalışmam var bu sebeple sorunuz ilgimi çekti kullandığınız kodları incelemek isterim.

istediğiniz dosya ekte

Günaydın,

Yeni yılınız kutlu olsun.Yeni yılın Siz ve sevdiklerinize mutluluk ve hayırlar getirmesini diliyorum.

Levent Bey,

Bu program hem sürekli data ( contınous modu ) hemde elle gönderim ( prınt modu ) ile çalışmaktadır.

Size aktarmadığım Bir sorun daha var oda şu;

Sanal terazideki ekrana ( textbox3 ) datadaki noktayı alamıyorum.

Kolay gelsin.

Saygılarımla...

Son düzenleme:
Terazi portundan bilgi okuma

İçinde veride olan dosyanızı eklermisiniz. Benzer şekilde benimde halen işyerimde teraziden bilgiyi excele aktaran bir çalışmam var bu sebeple sorunuz ilgimi çekti kullandığınız kodları incelemek isterim.

İyi akşamlar Levent Bey,

istediğiniz dosyaları ekte bulabilirsiniz.Burada ki problem esasında başka. Ben gelen datayı textbox3 alabiliyorum fakat gelen datadan noktayı alamıyorum.
Ayrıca listbox a da alıyorum datayı fakat data bazen anlamsız karkterler içeriyor veya 2 satıra bölünmüş şekilde yazdırılıyor.
Umarım yardımcı olursunuz...

Son düzenleme:
Listboxta gereksiz işaretleri göstermemek için ilgili satırı aşağıdaki gibi değiştirerek denermisiniz.

Kod:
If nb1 <> "HATA" Then [B][COLOR=red]ListBox1.AddItem WorksheetFunction.Clean([/COLOR][/B]nb1[COLOR=red][B])[/B][/COLOR]

Textboxtaki nokta içinde ilgili kodu aşağıdaki gibi değiştirerek deneyin.

Kod:
TextBox3.Text = [B][COLOR=red]Replace([/COLOR][/B]OkunanAgırlık[B][COLOR=red],".","")[/COLOR][/B]

Not: Deneme şansım olmadığından sonucu hakkında fikrim yok. Bu şekilde deneme yaparak çıkan veriyi tekrar bildirirseniz ona göre üzerinde tekrar düşünürüz.

terazinin portundan data alma

Sayın Levent Bey,

yazdığınız kodlardan birincisi çalıştı fakat ikincisi yani textboxa gelen datadaki noktayı aldırma konusu olmadı.

Textboxa data alan satır yukarıdaki olmayabilir. Başka bir satır varsa onda bu replace fonksiyonunu kullanmanızı öneririm.

terazinin portundan data alma

Sayın Levent Bey,

Kodlar arasında aşağıdaki kodu buldum.Acaba bahsettiğiniz diğer kod bu olabilirmi?

Private Sub Userform1_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
TextBox3.Text = TextBox3.Text & Chr(KeyCode)
End Sub

Sayın Levent Bey,

Kodlar arasında aşağıdaki kodu buldum.Acaba bahsettiğiniz diğer kod bu olabilirmi?

Private Sub Userform1_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
TextBox3.Text = TextBox3.Text & Chr(KeyCode)
End Sub

Olabilir, birde burada deneyin.

Sayın Levent Bey,

Yukarıdaki konuda galiba tam bir sonuca varılamamış.
Önerilerinizi uyguluyorum fakat sonuçları düzgün alamıyorum.
Ek'li dosyada ekran görüntüsünü gönderiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• Ekran.jpg
    Ekran.jpg
    97.7 KB · Görüntüleme: 52
terazi veri okuma sonuçlandımı

merhaba
teraziden veya herhangi bir cihazdan rs232 ile veriyi excelde okuma konusunda son durum nedir acaba? sonuçlandıysa paylabilirmisiniz?
bizde terazi veya başka cihazlardan rs232 ile verileri okuma üzerinde çalışıyoruz.

Merhaba Yalcin01,

Ben teraziden veri okuma konusunda artık exceli kullanmıyorum. Çünkü çıkan yeni excel versiyonlarında Comport desteği yok gibi. 64 bit makine ve sitemlerde uygunsuzluk ortaya çıkıyor.
Ben konuyu VBNET (Visual Studio) platformuna (yaklaşık 7 yıldır) taşıdım. Burada işi çözmek hem daha kolay hemde stabil bir verim alınmasını sağlıyor.
Konu hakkında terazi markası,modeli ve varsa seriport bilgi ve data formatı hakkında gerekli olanları eklerseniz yardımcı olabilirim.

Private Sub Vraag_Gewicht_Weegschaal_SICS()
Dim OutString As String
Dim InStringBuffer As String
Dim InString As String
Dim InStringTotaal As String

InStringTotaal = ""
InStringBuffer = ""

CommunicatieWeegschaal2.Output = "S" & vbCrLf

While CommunicatieWeegschaal2.OutBufferCount <> 0
DoEvents
Wend

txtDataWeegschaal.Value = ""
InStringTotaal = ""

Do
While CommunicatieWeegschaal2.InBufferCount < 1
DoEvents
Wend
InString = CommunicatieWeegschaal2.InputData
InStringTotaal = InStringTotaal & InString
Loop While Asc(InString) <> 10

CommunicatieWeegschaal2.InBufferCount = 0
txtDataWeegschaal.Value = Mid(InStringTotaal, 10, 8)
Bruto = Val(Mid(InStringTotaal, 10, 5)) End Sub

Ekli dosyalar

veriler tam gelmiyor

gönderdiğiniz program ve exceli denedim. veriler geliyor sürekli değil ve bazende beklediğimiz değerin bir kısmı veya daha uzun bir sonuç geliyor.
aslında bu cihaz bir terazi değil ama farketmez sanırım. rs232 ile hiperterminalden veya başka demo programlardan veriler çok güzel gözüküyor.
burada neden göremedik.
program tam da istediğimiz gibi . tarih saat ve ölçüm sonucu. potomatik veya el ile kaydediyor. çok güzel.

diğer kodları nereye yazıp deneyeceğiz.
teşekkürler

Bu işlem için aşağıdaki linkleri incelemenizi öneririm. Seriport bağlantı için Netcomm.ocx nesnesi işinize yarayabilir.

t0XM6b0L4.jpg

Levent Bey;

Netcomm konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Quadra Check 200 programı kullanıyoyum

Resimler ekte

Normalde Hyper terminalle kullanıyorum
Resimde gördüğünüz gibi sağ üstte print tuşu var. Hyper terminale x ve y değerlerini gönderiyor.

Netcomm kullanarak excele aktarmak istiyorum

Yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    75.8 KB · Görüntüleme: 7
  • 2.jpg
    2.jpg
    65.8 KB · Görüntüleme: 3
Geri