• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBoxda seçimi kaldırmak

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen herkese merhaba. Arkadaşlar listboxda seçilmiş satırın seçilmişliğini kaldırmak mümkün mü ? UserFormun herhangi bir yerine tıkladığımda
kalkar sanıyordum ama öyle değil. Bunun için ayrı bir kod mu yazmak lazım yoksa
özelliklerden mi ayarlamak lazım ? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Deneyiniz.:cool:
Kod:
listbox1.listindex = -1

Deneyiniz.:cool:
Kod:
listbox1.listindex = -1

Hocam teşekkür ederim. :) Bu kod işime yaradı. Bir soru daha sormak istiyorum.
Dim i
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) Then
TextBox1 = ListBox1.ListIndex(i)
TextBox2 = ListBox1.ListIndex(i + 1)
End If
Next
Yukardaki kodlarla listboxdan textboxlara veri göndermeye çalışıyorum. Ama olmuyor. Kodları düzeltebilir misiniz ? İlginiz için şimdiden teşekkürler :)

Şöyle deneyiniz.
Kod:
Dim i
TextBox1 = [B][COLOR="Red"]ListBox1.List(i,0)'Birinci kolondan veri alıyor.[/COLOR][/B]
TextBox2 = [COLOR="Red"][B]ListBox1.List(i , 1)'2nci kolandan veri alıyor[/B][/COLOR]
End If
Next

Şöyle deneyiniz.
Kod:
Dim i
TextBox1 = [B][COLOR="Red"]ListBox1.List(i,0)'Birinci kolondan veri alıyor.[/COLOR][/B]
TextBox2 = [COLOR="Red"][B]ListBox1.List(i , 1)'2nci kolandan veri alıyor[/B][/COLOR]
End If
Next

Hocam çok teşekkür ederim. :)

Şöyle deneyiniz.
Kod:
Dim i
End If
Next

Hocam çoklu seçimlerde bu kodları nasıl düzenleyebiliriz ? Mesela yukardaki textbox sayısını 4 kabul edelim. Listboxdaki birinci seçimimizin 1. ve 2. kolonları
ilk iki textboxa listboxdaki ikinci seçimimizin 1. ve 2. kolonları 3. ve 4. textboxa
yazsın . Böyle birşey mümkün mü ?

Geri