Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
makroda excel sayfasındaki verileri listeletmek için arama yaptırdım ama listboxa listelerken küçükten büyüğe doğru listelemesini istiyorum nasıl yapabilirim.
excel sayfasında listeleme olmayacak.Ekte gönderdiğim gibi olması gerekiyor.Anasayfada gelen evrak arama butonuna tıkladıktan sınra açılan UserForm da comboboxdan gelen evrak yada giden evrak dan birini seçtigiğim zaman kayıt nosunu ve sıra nosunu küçükten büyüğe doğru listelebilsin ki ben en son hangi kaydı yaptığımı görebiliyim.Yardımlarınız için teşekkürler.
sıralamana gerek yok, Gelen evrak aramada k yı set ederken range i b4 den başlatıyorsun , a4 en son bulunduğu için en son ekleniyor. range ini b3 ten başlatırsan (zaten başlık olduğu için senin caseine uymayacak) sorun olmuyor.
listbox eklemelerini bulma sırasında yaptığından, senin bu sayfaya yazma sıranda bir sıkıntın olmadığı sürece sadece b4 ü b3 yapman tüm sorununu çözecek.
diğer taraftan, eğer bu listenin sırasız olma ihtimali varsa, listbox a ekleme yapman gerektiği zaman ilgili bilgileri önce bir geçici sayfaya yazıp, sonra orada sıralayıp, o şekilde listbox a eklemen lazım. Ama bunun da dezavantajı, listboxta seçilen kaydı yine arama ile bulman gerekecek sonradan.
Teşekkürler sizin dedğinizi yaptım oldu.Size bi soru daha sorsam tek bir listbox da yanyana yazdırmayı nasıl yapabilirim ve benim yaptığımda listelediğimden
1.sıradakini en sona atıyor bunu nasıl düzeltebilirim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.