• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listboxa veri çekmek için yardımcı olurmusunuz

Teşekkür ederim ama tam uyarlıyamıyorum biraz daha araştırma yapmam lazım kod bilgim eksik biraz.

Listbox

Ben arama kısmında 6 textboxtan oluşan veya siz nasıl bir şey düşünüyosanız ilk 6 seçeneğin adet kat açıklama cinsi aks ve duvar no için arama yapmak istiyorum mesela Kat 2 yazdığımda kat 2 olarak girdiğim verilerin listboxta gözükmesini istiyorum.Değiştir kısmındada bi sorun yok dediğim gibi listboxtan seçmeden tıklandığında başlıkları siliyor , sil komutunuda listboxtan seçtiğim satırın hem listboxtan hem excelden silinmesini istiyorum , teşekkür ederim.

http://s7.dosya.tc/server3/5wbb4o/yuk_analiz.rar.html

Son düzenleme:
Listbox yardım lütfen

İyi günler ben yük hesabı için excel Vba da bir program oluşturmak istiyorum bir kısmı oldu duvar yükleri excel sayfasında ekle komutuna tıkladığımda userform açılıyor textbox ve comboboxlardan veri girişi yapıp hem excel hem listboxa kaydedilebiliyor ben birde değiştir , sil ve bul butonları komutları oluşturmak istiyorum bu formda değiştirme işlemini listbox üzerinde yapıp hem excel sayfasından hem listboxtan değiştirmek istiyorum aynı şekil sil butonundada olmasını istiyorum bul komutu ise 3 veya 4 textboxlu parametlerden oluşabilir.Ben biraz araştırma yaptım ama bir türlü yapamadım bu 3 işleme yardımcı olabilirseniz sevinirim ve teşekkür ederim.

http://s7.dosya.tc/server4/j1a2ja/yukk.rar.html

Son düzenleme:
Merhaba.

Aynı soru/sorun/ihtiyaç için yeni konu açmanız FORUM mantığı açısından bence doğru değil.

Zira soru aynı/örnek belge aynı.

Kaldı ki; BUL-SİL-DEĞİŞTİR işlemiyle ilgili olarak açtığınız aşağıdaki konu sayfasında hem ben,
hem de Sayın cems'in yöntem konusunda önerilerimiz var idi.

Bunun yöntemini tekrarlayacağım; sayfadaki veri satırlarını birbirinden ayıracak benzersiz bir değer alanı (sütun) olmalı ki,
bu bilgiden hareketle SİLME/DEĞİŞTİRME işlemleri yapılabilsin değil mi?

Arama sonucunda tesadüfen tek satırın kalması sizi yanıltmasın,
arama kriterine/kriterlerine uyan bir'den fazla veri satırı olduğunda bunları birbirinden ayırmak gerekmeyecek mi?

Aşağıdaki konu sayfasından devam etmek üzere, forum yöneticilerinden (isimleri KIRMIZI renklidir)
birine özel mesaj yazarak, bu konu sayfasının silinmesini istemenizde yarar görüyorum.

Daha evvel açtığınız asıl konu sayfasına gitmek için tıklayın:
Listboxa veri çekmek için yardımcı olurmusunuz

Benzer ihtiyacı olanların forumda arama yaptıklarında doğru adrese yönlendirilmelerini sağlamak üzere,
isteğiniz sonuçlanıncaya kadar eski konu sayfasından mesajlaşmaya devam etmelisiniz.

Belki de FORUM ana sayfasındaki SON 30 MESAJ listesinde, açtığınız ilk konu başlığını göremediğiniz
için yeni konu açmışsınızdır bilemiyorum tabi.

Açtığınız konuların listesine, sayfaların sağ üstünde bulunan kullanıcı adınıa tıklayıp, açılan ekrandaki
Statistics kulakçığı üzerinden ulaşabilir, açtığınız konu sayfasına; "konunun sonuçlanmadığı, destek talebinizin devam ettiği"
yönünde bir cevap yazarak, Ana Sayfadaki SON 30 MESAJ listesinde öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.
.

Listboxda ABC sütunlarındaki HATA değerler forma çekilmek istendiğinde

Hocalarım Merhabalar Listbox tan seçimde Textboxlara verileri eklemede

A Sütunundaki veriyi aşağıdaki kod ile çekemiyorum

Hatam nerede bulamadım.Yardımcı olabilir misiniz ?

Private Sub UserForm_Initialize()

Dim iL As Long

With UserForm1.ListBox1
.ColumnCount = 3
.ColumnWidths = "35;80;80"
If Sheets("Sayfa1").Range("A3") = Empty Then
.RowSource = Empty
'.ColumnHeads = True
Else
.RowSource = "Sayfa1!A3:C" & [Sayfa1!A65536].End(3).Row
End If
End With