• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listbox'a farklı sayfalardan veri alarak süzme

şiir de fayda etmedi :???:
sizin projenize baktım.
üzerinde uzun süreli bir çalışma yapmak gerekiyor.
Yani 1-2 gündede olacak gibi değil.
Oysa biz burada bir prosedürlük yada bilemedin 2 prosedürlük toplma 30 - 40 satır bir şey yapıyoruz.
Kimse başlı başına bir programı oturupta yapmak istemez.
Benim kanaatim öyle.
Kolay gelsin.:cool:

Yanlış anlaşıldım galiba

Benim öyle bir niyetim yok zaten Evren Bey. Ben takıldığım yerde yardım istemiştim ( farklı sayfalardan listbox'a nasıl veri aktarıp burada süzebilirim). Userform3 e etüt, proje ve yapım sayfalarından Elazığ ili ile bilgileri aktarıp buradaki süzgeçleri kullanabilmek istiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın diye projemin tamamını gönderdim.
Farklı sayfalardan arama yaparak listbox'a aktaran benzer bir kod buldum ama benim projemde her sayfada farklı sayıda sütun var ( 8,13,16 vs) ve sütun başlıkları aynı değil.

Son düzenleme:
Benim öyle bir niyetim yok zaten Evren Bey. Ben takıldığım yerde yardım istemiştim ( farklı sayfalardan listbox'a nasıl veri aktarıp burada süzebilirim). Userform3 e etüt, proje ve yapım sayfalarından Elazığ ili ile bilgileri aktarıp buradaki süzgeçleri kullanabilmek istiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın diye projemin tamamını gönderdim.
Farklı sayfalardan arama yaparak listbox'a aktaran benzer bir kod buldum ama benim projemde her sayfada farklı sayıda sütun var ( 8,13,16 vs) ve sütun başlıkları aynı değil.
O zaman ben 1 tanesini yapayım.
Siz diğerlerini devam edin.
Mesela listboxa veri almak konusunu yapalım.
Hangi userformda hangi listboxa, n
yeredeki veriler alınacak.Tamamımı alınacak,şartlar ne olacak?
yapılacak işe göre önce listboxa veri alma metodunu tayin etmek lazım
listboxa 3-4 metodla veri alınabilir.:cool:

Teşekkürler Evren Bey.
Projedeki userform3 te bulunan listbox a, excel'deki dokuz sayfadan (icmesuyuetut, kanaletut, icmesuyuproje, kanalpro, icmesuyuyapim, kanalyap, kredi , haritaimar ve ustyapi ) "B" sütununda Elazığ olan satırları aktarmak istiyorum. Ama sayfalarda "E" sütunundan itibaren sütun başlıkları değişik olduğundan listede başlıkları ayrı ayrı göstermek gerekecek galiba

Dosyanız ektedir
Userform3 listboxa söylediğiniz sayfalardaki B sütundaki elazığ olanlar listelendi.
Kodları usreform3 te initialize olayına yazdım.:cool:

Ekli dosyalar

Selam,
Programda bulunan DTPicker (tarih kutucukları) 2003 te çalışmayıp hata verdiğindan öyle göndermiştim. İş yerimde 2003 evde 2010 kullanıyorum.
2003 formatında kaydettiğim örneği mesaja ekliyorum. Userform13 (anasayfa) çalışır ama bir çok userform çalıştırıldığında hata verir .
Ama ne yapmak istediğimi anlarsınız.
Selam,
Mesajınızda 2003 versiyon dosya yok.
Neyseki Evren Bey size yardımcı olmuş.

İyi çalışmalar.

Geri