• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox1 den tanımlı combobox'lara veri almada hata

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
Tüm forum üyelerine iyi günler dilerim,

Farklı bir dosyayı kendime uyarlamaya çalışıyorum ve forumdan bulduğum kodlar ve hocalarımın yardımları ile kaydet butonunu oluşturdum :) Sıra düzelt'e geldi ama listbox'tan veri seçtiğimde hemen hata alıyorum;

Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
'textlere listboxtan veri al
[COLOR="Red"][B]ComboBox1[/B][/COLOR] = ListBox1.Column(1)
ComboBox2 = ListBox1.Column(2)
ComboBox3 = ListBox1.Column(3)
ComboBox4 = ListBox1.Column(4)

comboboxlar da belki hata verebilir düşüncesinde onları iptal ettim fakat sıra textboxlara geldiğinde onlarda da hata verdi. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Ekli dosyalar

Merhabalar;
Hatanız şu: Listboxa tıkladığımızda combobox1 için tanımladığınız değerin haricinde bir değer "veri" sayfanızdan alınmaya çalışıyor. ("AHMET") Siz combobox1'e otomobil isimlerini tanımlamışsınız, dışında bir değer hataya sebep oluyor. Diğer nesneler için de aynı sorun geçerli.

Merhabalar;
Hatanız şu: Listboxa tıkladığımızda combobox1 için tanımladığınız değerin haricinde bir değer "veri" sayfanızdan alınmaya çalışıyor. ("AHMET") Siz combobox1'e otomobil isimlerini tanımlamışsınız, dışında bir değer hataya sebep oluyor. Diğer nesneler için de aynı sorun geçerli.

Teşekkürler sayın harziyan, ben de sıralamayı değiştirdim, textboxları öne aldım sorunum kalmadı.

Geri