• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox üzerinde verilerin gözükmesi

sukruyilmaz1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
İyi çalışmalar Sayın Ustadlarım.

list box ın içine, herhangi bir sayfadan nasıl veri alıyoruz? ekteki örnekte sorumu anlatmaya çalıştım. forumda bu konu ile alakalı fazlası ile örnek mevcut fakat ben kendime nasıl uyarlayacağım hakkında bilgim yok.

ilginiz için teşekkür ederim.

kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Merhaba

Ekteki dosyada basitçe anlatmaya çalıştım. Sorunuz olursa bildirin lütfen.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sayın Ronin, elinize ve emeğinize sağlık fakat istediğim userform içindeki listbox üzerinde göstermesi. ana sayfa üzerine yazılan veriler orada gözükecek. yardımcı olursanız sevinirim.

Elinize emeğinize sağlık Sayın Ronin, istediğim gibi oldu.

Listbox 'ı başka bir sayfadan çağırmak istersek nasıl bir kod düzenlemesi yapmamız gerekiyor? yani başka bir excel sayfasından "ana sayfada" yazan verileri görmek istiyorum.

teşekkür ederim

sorumun cevabını buldum :)
Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.List = Sheets("ana sayfa").Range("B6:B134").Value
ListBox1.ColumnCount = 3
End Sub

şekilde çözdüm. sizden son bir ricam olacak, ben listboxda o veriye tıkladığımda ana sayfadaki ilgili hücreye gidecek?

şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba

Kodlar konusunda iyi olduğumu söyleyemem fakat hangi veriyi nereye girmek istediğinizi söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarı ile.

muhtemelen o listedekilerden birisinin denk geldiği bir veriyi başka biryere yapıştırmaktan bahsediyorsunuz. Excel dosyası üzerinde açıklama yaparsanız şu veri buraya şeklinde yapmaya çalışayım.

İyi çalışmalar

Merehaba

Bu iş beni aşan bir konu haline geldi :)

Umarım bu konuda bir cevap alırsın. ben de izlemedeyim :)

İyi çalışmalar

bakalım biz de öğrenelim inşallah :)

Geri