• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox u combobox ile süzme sorunu

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
arkadaşlar ekdeki dosyada sorunumla ilgili açıklama userform4 de mevcut ilgilenirseniz çok memnun olurum.
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

şuan itibariyle 151 arkadaşım konuyu kontrol etmiş biraz karışık bir istek biliyorum. farklı çözüm üretelim diyorsanız oda olur :)

vallahi tam oraya bakıyordum korhan bey kalp kalbe karşıymış :))

korhan bey dediğiniz konumdaki dosyada benim istediğimi herşey var kendi dosyama uygulamaya çalışacağım inşallah başarılı olurum. takıldığım bir yer olursa sizi yine rahatsız ederim. ilginiz için çok teşekkürler :)

Korhan bey sabahı sabah yaptım ama nerede yanlış yaptım anlayamadım hocam size zahmet dosyamla ilgilenebilirmisiniz.

Merhaba,

Dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

korhan bey ilginiz için çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş emeğinize sağlık :)

Korhan bey bir sorun farkettim excel sayfasında ÜRETİM_GİRİŞ_FORMU sayfasında değilsem eğer user formdan f5 yapınca formu4 ü açmıyor hata veriyor

hata aynen şu şekilde :
run time error '1004':
ayıklanan aralık eksik yada geçersiz bir alan adına sahip diyor.

ben bu dosyaya user formda bir ana sayfa yapıp hiç excel dosyasını açmadan çalışmak istiyorum fakat bu o zaman sorun olur diye düşünüyorum

Bu hatayı nasıl gidere biliriz acaba; yardımcı olabilirmisiniz size zahmet.

Merhaba,

Uyarınızdan sonra dosyayı inceledim. Haklısınız başka sayfada form açılmıyor. Sorun formun "Initialize" olayındaki kodlarda nokta işaretini unutmamdan kaynaklanıyor. Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Denermisiniz.

Siz yaparsınızda olmazmı korhan bey harikasını teşekkür ederim :)

Sayfaya aktarımda format sorunu sanırım :)

Korhan bey dosyada yeni bir sorun daha çıktı userform4 da sorunla ilgili açıklama yaptım yardımcı olabilirmisiniz size zahmet.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Evet uygulamalarınız yanlış olmuş.

İlk olarak sayısal bir değeri sayfaya ".Text" olarak aktarmışsınız.

Kod:
Sheets("SİPARİŞ_TESLİM FORMU").Cells(FED, "Q").Value = TextBox17[COLOR=red].Text[/COLOR]

Bunlar ".Value" olmalıdır.

Ayrıca sayı biçimlendirmenizde hatalı olmuş.

Kod:
"#,##0.00.TL"

".TL" ifadesindeki nokta yerine bir boşluk verin. Hatta "TL" ifadesini hiç eklemeyin. Bunları sayıların hesaplandığı kutucukların yanındaki Labellere yazabilirsiniz. Mesela "Tutar TL" gibi.

Ya da sayısal değerleri girdiğiniz kutucukların sağına boş labeller ekleyip buralara "TL" ibaresi ekleyebilirsiniz.

korhan bey merhaba
Sheets("SİPARİŞ_TESLİM FORMU").Cells(FED, "Q").Value = TextBox17.Value olarak değiştirdim.

"#,##0.00.TL" bunlarıda "#,##0.00" bu şekilde yaptım fakat sayfaya aktardığım zaman ilgili konumda hata veriyor metin olarak saklanan sayı diyor sayıya çevir dersem toplamları veriyor biyerde dahamı hata yapıyorum acaba :)

Korhan bey acaba benim pc demi bir hata var siz son eklediğim dosyayı kendi pc nizde dediğiniz gibi düzenleyip baksanız orda da aynı hatayı veriyormu acaba merak ettim yoksa benim excel demi bir sorun var.

Merhaba,

Textboxtaki değeri hücreye sayı olarak yazdırmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Tamsayı olarak yazar.
Kod:
Range("A1") = Val(TextBox1)

Ondalıklı sayı olarak yazar.
Kod:
Range("A1") = Cdbl(TextBox1)

Para formatlı sayı olarak yazar.
Kod:
Range("A1") = Ccur(TextBox1)

Tabi bu fonksiyonlar nesne boş olduğunda ya da sayısal veri içermediğinde hata verir. Bu durumda aşağıdaki sorguları kullanmanız gerekir.

Kod:
If Isnumeric(TextBox1) Then

Kod:
If TextBox1 <>"" Then

Bu sorguları yukarıdaki kodlarla harmanlamanız gerekiyor. Aslında forumda bu konuyla ilgili onlarca örnek var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

yeni bir sorun daha hocam.

Korhan bey para aktarım konusunu hallettim çok şükür fakat bir sorunum daha çıktı yeni dosya ekledim userfom4 de sorunla ilgili açıklama yaptım ilgilenirseniz çok memnun olurum ilgiliniz için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.

Ekli dosyalar

korhan bey bu akşam dinleniyor sanırım :)) konuyla ilgili bilgisi olan başka arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

Merhaba,

Hangi sayfaya kayıt ettiğinizi anlamadım. Ben örnek kod yapısını veriyorum. Siz kendinize uyarlayınız.

Eğer iki farklı sayfaya kayıt ediyorsanız kırmızı renkli bloktan bir adet daha çoğaltın ve sayfa isimlerini düzeltin. Ayrıca sütun adresleride farklı ise onlarıda düzeltin.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
    Dim BUL As Range, Satır As Long

ListBox1.RowSource = ""

[COLOR=red]    Set BUL = Sheets("SİPARİŞ_TESLİM FORMU").Range("A:A").Find(TextBox1.Value, , , xlWhole)
    If Not BUL Is Nothing Then
        Satır = BUL.Row
        For i = 1 To 16
            Sheets("SİPARİŞ_TESLİM FORMU").Cells(Satır, i).Value = Controls("textBox" & i).Text
        Next
    End If[/COLOR]

ListBox1.ColumnCount = 16
    ListBox1.RowSource = "ÜRETİM_GİRİŞ_FORMU!A2:P" & Sheets("ÜRETİM_GİRİŞ_FORMU").Range("B65536").End(xlUp).Row
    ListBox1.ColumnWidths = "30;45;50;138;55;55;50;50;50;50;50;50;50;50;55;130"
End Sub

Korhan bey her şey tam istediğim gibi oldu çok ama çok teşekkür ederim :)

Geri