• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listbox tiklamak

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Merhaba sayfa1 de butona bastığımızda bir userform açılıyor.Bu userform içindeki listboxa sırayla tıklamak istiyorum ama bunu makro ile otomatik yapmak mümkünmüdür.
Userformu açıp başla dediğimde kendi kendine ilk ismi tıklayacak 5 sn bekleyecek sonra ikinci ismi tiklayacak.bu şekilde sırayla belki 1000 adet ismi tıklama yapacak.

yardimcı olacak Ustadlara şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

Dim i As Long

For i = 0 To Me.ListBox1.ListCount - 1
        Application.Wait Now + TimeValue("00:00:05")
        Me.ListBox1.Selected(i) = True
    Next i

End Sub

.

Ömer hocam çok teşekkürler
Yazdığınız kodu uyguladım..ilk başta çalıştı ama sonra durdu...dosyaya ekledim nerede hata yapıyorum acaba

Ekli dosyalar

Çalışıyor fakat siz o esnada farklı bir işlem yapmak istediğinizde ekran görüntüsünü kaybediyor olabilirsiniz, fakat kod arkada çalışıyordur.

Sizin dosyada asıl yapmak istediğiniz nedir. 1000 tane verinin tek tek seçildiğini görmek ne işinize yarayacak anlayamadım.

Sn Hocam
yapmak istediğim dosyada bir web browser ile tıklanan yerin web adresini görmek ve o linkteki adresin mail adresini almak ,bunun içinde bir süre beklemesi gerekiyor.Bu adreside o satırdaki firmanın sağına yazdırmak.
Şu anda bu işlem yapılıyor dosyada size gönderdim.
Fakat tek tek zaman alıyor.
Kısaca düğmeye bastığım zaman A kolonundaki firmanın adını google da bulacak ve linkteki maili alıp sayfaya yazdıracak,sonra bir alt satıra geçecek.Biraz zor gibi gözüküyor ama...
Gönderdiğim adreste "Brantegem N.V. " adresini tıklarsanız demek istedğim anlaşılır .Bu adresde mail otomatik geliyor mesela..

tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın Barons,

Mailleri otomatik olarak almanın bir yolu var mı diye araştırma yapacağım. Bir sonuca ulaşırsam geri dönüş yaparım.

Ömer hocam çok teşekkürler...dosyada maillerin bazıları otomatik geliyor (6 nolu msj da yazdığım gibi) ama sayfanın yapısına göre değişebiliyor.sayfa açıldığında iletişim veya contact kısmına otomatik geçiş yapılabilirse bulma yüzdeside artacaktır.
tamamını bulamasa bile benim burada istediğim kendi kendine tıklayıp bir alt satıra geçmesi ve 1000 adet firmayı bu şekilde otomatik maillerini alabilmesi (tek tek tıklamak ciddi bir çaba ve zaman gerektiriyor.)

tekrar teşekkürler,saygılar
i

Bir yardım dostlar...........

Ümidimi yitirdim...Herkesin canı sağolsun...Burada çözüm yoksa hiçbir yerdede yoktur...

Geri