• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listbox ta sil ve değiştir sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan herta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba benim sıkıntım sil dediğimde seçilenden hariç bir kaç satırı siliyor ve satır olarak siliniyo yani satır kayması oluyor hücrelerdeki bilginin b den g ye kadar silinmesi gerekiyo , yine değiştir dediğimde birden fazla satır etkileniyor

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekür ederim formda aradım ama uyarlayamadım

Ekli dosyalar

merhaba benim sıkıntım sil dediğimde seçilenden hariç bir kaç satırı siliyor ve satır olarak siliniyo yani satır kayması oluyor hücrelerdeki bilginin b den g ye kadar silinmesi gerekiyo , yine değiştir dediğimde birden fazla satır etkileniyor

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekür ederim formda aradım ama uyarlayamadım

Dosyanızı kontrol edermisiniz.

Ekli dosyalar

eline sağlık ama bir sorun var tutar kısmı listboxta görünüyordu şimdi görünmüyor sana zahmet bir el atarsan sevinirim

Son düzenleme:
Halit Bey'in müsadesiyle...

UserForm_Initialize olayına; ListBox1.ColumnCount = 7 satırını ilave edebilirsiniz...

hocam olmadı form açılırken görünüyo kaydet veya düzelt deyince görünmüyo

O butonlardaki kodların sonuna UserForm_Initialize ilave edebilirsiniz...

çok teşekür ederim şimdi oldu, birde combobox a alınan verilerin sonrası boşluk oluyor yeni seçim yapmak isteyince boşluktan yukarı kaydırmak gerekiyor bu konuda tavsiyen varmı acaba

UserForm_Initialize kodlarını şu şekilde değiştirin;

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    Set con = CreateObject("adodb.connection")
    con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
    ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=yes"""

ComboBox1.Column = con.Execute("select [D:NO] from [DATA1$] where not isnull([D:NO])").getrows
    ComboBox3.Column = con.Execute("select [ADI SOYADI] from [DATA1$] where not isnull([ADI SOYADI])").getrows
    ComboBox4.Column = con.Execute("select [DATA3: GELİR CİNSİ] from [DATA1$] where not isnull([DATA3: GELİR CİNSİ])").getrows

TextBox12 = ".": TextBox12 = ""
    Label590.Caption = Format(Now, "dd/mm/yyyy - dddd")
    CommandButton79.Visible = False
    TextBox2.Value = Format(Date, "dd.mm.yyyy")
    ListBox1.ColumnWidths = "0;45;55;135;65;180;70"
End Sub

Rica ederim, iyi günler...

Geri