Soru ListBox sütun gösterme hatası ve RowSource

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
Aşağıdaki gibi Sub Var listbox'a rowsource komutu olmadan verilerilerimi ve süzme işlemlerimi yapabiliyorum lakin 11. Sütun Bilgilerini Bir türlü gelmiyor sadece 10 Tane Sütun Gözüküyor lakin RowSource Komutunu Aktif hale getirince bu sefer Lbm_Müşteri_Listesi.Clear Komutu Hata veriyor süzme işlemleri çalışmıyor Fakat istediğim kadar Sutün gösterebiliyorum Aşağıdaki koda nasıl bir ekleme ile 11. Sütunumu Gösterebilirim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..
Kod:
Sub Müşterileri_Listele()

Lbm_Müşteri_Listesi.Clear
        Application.ScreenUpdating = False
        SonSatır = WorksheetFunction.CountA(wsMüşteriData.Range("C:C")) + 6
    For Satır = 7 To SonSatır
        If OpmS_İL.Value = True Then
        Sütun = 6
    ElseIf OpmS_İlçe.Value = True Then
        Sütun = 7
    ElseIf OpmS_Temsilci.Value = True Then
        Sütun = 11
    End If
        On Error Resume Next
         Buldum = WorksheetFunction.Search(Aranan, wsMüşteriData.Cells(Satır, Sütun), 1)
    If Err.Number > 0 Then
         Err.Number = 0
    Else
        Lbm_Müşteri_Listesi.AddItem wsMüşteriData.Cells(Satır, 1)
        listboxSatırı = Lbm_Müşteri_Listesi.ListCount - 1
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 1) = FormatDateTime(wsMüşteriData.Cells(Satır, 2), vbShortDate)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 2) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 3)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 3) = Format(wsMüşteriData.Cells(Satır, 4), "(###) ### ## ##")
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 4) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 5)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 5) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 6)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 6) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 7)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 7) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 8)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 8) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 9)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 9) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 10)
        Lbm_Müşteri_Listesi.List(listboxSatırı, 10) = wsMüşteriData.Cells(Satır, 11)
    End If
    Next Satır
    With Lbm_Müşteri_Listesi
         '.RowSource = "Müşteri_Data!A7:K" & Sheets("Müşteri_Data").Range("A65536").End(xlUp).Row
         .ColumnCount = 11
         .ColumnHeads = False
         .ColumnWidths = "35;60;100;80;70;75;60;50;70;70;60"
    End With

Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
"AddItem" yöntemi ile sadece 10 sütun gösterebilirsiniz. Dizi yöntemini kullanarak bu sorunu aşabilirsiniz. Forumda örnekler var.

Ayrıca "....Clear" komutu hata veriyor demişsiniz. Hata kontrollerini kullanarak bu sorunu aşabilirsiniz. Ya da aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod:
Lbm_Müşteri_Listesi.RowSource = Empty

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
İlginiz İçin Teşekkür ederim Dizi ile sorunumu giderdim