• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pila_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak listboxtan seçim yaptıktan sonra çift tıklayınca veya enter'a basınca pencerenin kapanması için hangi kodu kullanmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar;
Örnek olarak; ListBox1_DblClick kodlarına Unload Me satırını eklerseniz, çift tıkladığınızda kapanır.
Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Unload Me
End Sub

Merhabalar;
Örnek olarak; ListBox1_DblClick kodlarına Unload Me satırını eklerseniz, çift tıkladığınızda kapanır.
Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Unload Me
End Sub

Uyguladım ve çift tıklayınca kapandı. Çok teşekkürler.:)

Bir sorum daha olacak örnek dosyada firma ekledim diyelim vba da eklenen firmayı a-z ye nasıl sıralarım FİRMA ÜNVANI VERGİ DAİRESİ VERGİ NO satırlarını birlikte.

Merhabalar;
Firma kayıt için kullandığınız kodlara şu satırı ekleyiniz.
Kod:
Sheets("[COLOR="Red"]Sayfanın_Adı[/COLOR]").Range("A2:C" & Rows.Count).Sort key1:=Range("a2"), ORDER1:=xlAscending

Merhabalar;
Firma kayıt için kullandığınız kodlara şu satırı ekleyiniz.
Kod:
Sheets("[COLOR="Red"]Sayfanın_Adı[/COLOR]").Range("A2:C" & Rows.Count).Sort key1:=Range("a2"), ORDER1:=xlAscending

Tşkler uyguladım oldu fakat makroyu çalıştırdığımda şu hatayı veriyor.

Merhabalar;
For döngüsünün dışında kullanınız. Yani Next Satırdan sonra ekleyiniz. Olmaz ise dosyanızın örneğini paylaşınız, dosya üzerinden deneme yapalım.

Merhabalar;
KayıtlarıAl kodlarında Dim KayıtSayısı, Satır As Variant satırının altına
Kod:
Sheets("VD.VN").Range("A2:C" & Rows.Count).Sort key1:=Sheets("VD.VN").Range("a2"), ORDER1:=xlAscending
bu satırı ekleyiniz.

Son düzenleme:
Merhabalar;
KayıtlarıAl kodlarında Dim KayıtSayısı, Satır As Variant satırının altına
Kod:
Sheets("VD.VN").Range("A2:C" & Rows.Count).Sort key1:=Sheets("VD.VN").Range("a2"), ORDER1:=xlAscending
bu satırı ekleyiniz.

Merhabalar çok teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. Verdiğiniz kod harika çalışıyor emeğinize sağlık.

Merhaba;
Rica ederim, iyi çalışmalar.

Geri