• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox seçimine ait bilgileri userform üzerinde gösterme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
İyi çalışmalar;
Ekte gönderdiğim çalışmamda userform1 üzerinde eklediğim 4 tane combobox ile veri sayfasından bilgileri alıp listbox ta gösteriyorum. Ancak aşağıda belirttiğim konularda takıldım. Yardımlarınızı rica ediyorum.
1.) Comboboxlarda aynı isimli kayıtları 1 tane olarak göstermeyi yapamadım.
2.) Comboboxların birbiri ile bağlantılı olarak çalışmasını yapamadım.
3.) Comboboxlardan yaptığım seçimi listboxta listelediğimde kayıtın kaç tane olduğunu bilmem için listboxta yer alan numaralandırmayı tekrar 1 den başlayan sıra numarası verebilirmiyiz?
4.) Listbox ta her hangi bir satıra çift tıkladığımda ilgili satırın verilerini Userform3 te oluşturduğum textboxlarda görüntüleyebilirmiyim?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

İyi çalışmalar;
Ekte gönderdiğim çalışmamda userform1 üzerinde eklediğim 4 tane combobox ile veri sayfasından bilgileri alıp listbox ta gösteriyorum. Ancak aşağıda belirttiğim konularda takıldım. Yardımlarınızı rica ediyorum.
1.) Comboboxlarda aynı isimli kayıtları 1 tane olarak göstermeyi yapamadım.
2.) Comboboxların birbiri ile bağlantılı olarak çalışmasını yapamadım.
3.) Comboboxlardan yaptığım seçimi listboxta listelediğimde kayıtın kaç tane olduğunu bilmem için listboxta yer alan numaralandırmayı tekrar 1 den başlayan sıra numarası verebilirmiyiz?
4.) Listbox ta her hangi bir satıra çift tıkladığımda ilgili satırın verilerini Userform3 te oluşturduğum textboxlarda görüntüleyebilirmiyim?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

1. madde için
Private Sub UserForm_Initialize()
For x = 2 To Cells(65536, 2).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range("B2:B" & x), Cells(x, 2)) = 1 Then
ComboBox1.AddItem Cells(x, 2).Value
'ComboBox2.AddItem Cells(x, 3).Value
'ComboBox3.AddItem Cells(x, 5).Value
'ComboBox4.AddItem Cells(x, 6).Value
End If
Next
ListBox1.RowSource = "Veri!A2:H" & WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Veri").Range("A1:A5001"))
ListBox1.ColumnCount = 8
ListBox1.ColumnWidths = "20;118;85;66;61;59;90;40"
ComboBox1.SetFocus
End Sub

verdiğiniz kodları ekledim teşekkür ediyorum ancak combobox4 te hepsi görüntülenmiyor. ve combobox ların birbirleriyle ilişkileri olmadı. Yani combobox1 de yapılan seçime göre ilgili olanlar combobox2 de sıralansın istiyorum

Geri