• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox İşlemleri

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 - Türkçe
Herkese merhabalar;
Şirketimizdeki Kalite Yönetim Sistemindeki evraklara kolay ulaşım için evrak takip programı yapmaya çalışıyorum.
En kolay kısım olan listboxa veri alma işlemini yaptım,
1. sorum ilk olarak listboxtaki verileri listele butonuna tıklayarak yapıyorum bu acaba userform direk açıldığında listboxta listelenmesi mümkün mü?
2. sorum listboxta süzme işlemleri ile ilgili bir çok örnek araştırdım forumda ama benim ihtiyacım olan süzme işlemi şu şekilde,
süzme işlemü sütnun üstündeki textbox ile olacak ama textbox içindeki yazılanlar süzme yapılacak yerdeki kelimenin içinde yeralması yeterli olmalı;
Örnek teztboxa "mek" yazıldıığında
mekanik.... çıkacak ama sadece "mek" ile başlayanlar değil içinde"mek" olan yerlerde açılmalı örnek mercimek
kısacası süzmeyi sadece başlangıca göre değil içinde geçen yere göre yapabilir miyiz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Hüseyin yardımınız için teşekkür ederim;
Eki düzelttim yardımcı yardımlarınızı rica ediyorum

. . .

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

. . .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Hüseyin çok teşekkür ederim fakat şöyle bir sorun var;
userform açıldığında verileri listboxta oluşuyor sonra süzme yapıyoruz, örneğin form adı kısmında süzme için harf yazdığımız anda listboxta "ilgili birim" sütunu siliniyor yani bir sola kayıyorlar

. . .

Textbox2 kodlarını aşağıdakiler ile değiştirin.
Değişiklik yaptığım yerleri kırmızı ile belirttim.

Kod:
Private Sub TextBox2_Change()
On Error GoTo yok
Dim formismi As Range
ListBox1.RowSource = ""
For Each formismi In Worksheets("Sayfa1").Range("C4:C" & Worksheets("Sayfa1").Range("C65530").End(3).Row)
    If InStr(1, formismi, TextBox2.Text, vbTextCompare) > 0 Then
        ListBox1.AddItem
        ListBox1.List(ListBox1.ListCount - 1, 0) = formismi.Offset(0, -1)
        ListBox1.List(ListBox1.ListCount - 1, 1) = formismi
        ListBox1.List(ListBox1.ListCount - 1, 2) = formismi.Offset(0, [COLOR="Red"][B]1[/B][/COLOR])
        ListBox1.List(ListBox1.ListCount - 1, 3) = formismi.Offset(0, [COLOR="Red"][B]2[/B][/COLOR])
        ListBox1.List(ListBox1.ListCount - 1, 4) = Format(formismi.Offset(0, [COLOR="Red"][B]3[/B][/COLOR]), "dd.mm.yyyy")
    End If
Next formismi
Exit Sub
yok:
ListBox1.RowSource = ""
End Sub

. . .

Sayın Hüseyin size bir sorum daha olacak;
Şimdi ellerinize sağlık harika bir şekilde süzme işlemini yapıyoruz, acaba listbox taki satıra çift tıkladığımızda ilgili dokümanı nasıl açtırabiliriz,
Örnek olarak;
antetli kağıt sütununa tıklandığı zaman "antetli kağıt" adlı dosya açmak istiyoruz, doküman ismi kısmındakiler gerçekten de dökümanların ismi konumunda şuan fakat dokümanların uzantısı bazıları .doc, bazılar .xls

. . .

Bu sorunuz için yeni bir konu açınız. Ayrı değerlendirmek daha doğru olur.
Örnek dosya hazırlayınız, dosya yollarına ihtiyaç var.

. . .

Geri