• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox işleminde seçili alana uygulama yapma

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba arkadaşlar;
Yeni bir proje aşamasındayım bitirme projesi olarak aldım bu odevi.Bilet Satış ve Rezervasyon programı yapıyorum.Listboxta sıralı seferlerim var ve formum üzerindede çeşitli butonlarım ve koltuk planım var.listboxta seçili olan seferin üzerine tıklandığında texboxlara veri geliyor.Yalnız ben listxboxta seçtiğim seferin üzerine tıkladığımda bay yada bayan satış yapmak istiyorum.yaptığım bu işlemlerden sonra seçili alana kayıt yapmasını istiyorum.Örneğin listede İstanbul-Eskişehir 06:00 seçtiğimde bay satışı tıkladığımda koltuk numarasını yazıcam ve sat butonunu tıkladığmda yazdığım koltuk numarasını excelde bulacak ve oraya kayıt yapacak.umarım anlatabilmişimdir.Yardımlarınızı şimdiden bekliyorum.

Ekli dosyalar

Belki sorunuzun tam karşılığı olmayabilir ama pratik bir yöntem belki altarnatif düşünce oluşur.7 günlük sefer otomatik açılıyor.biten günün işlemleri eski sayfasına atılıyor.bir tane userformla satış rezervasyon ve sefer takipleri yapılıyor inceleyin faydalı olur umarım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.beklentileriminde çok çok üstünde oldu :))

Sefer programıyla ilgili

Sayı Fedeal
programlarınızı yakından takip ediyorum stok ve sefer programınızı inceledim.Çok beğendim ve takdir ettim Ben excelde yeni sayılırım.Sizin sefer programınızı alıp birkaç örnekle kombine ederek kendimce aile hekimliği randevu programına dönüştürmeye çalıştım .web sorgusu ve çağıra çift tıklayınca animasyon ekledim.Program ekte isteyen arkadaşlar bakabilir
Programı tamamlamak üzereyken programda aynı güne ait doktor isimlerini arka arkaya çağırarak dolu boş görmeye çalıştığımda bir önceki randevu kayıtlarını sildiğini gördüm
sizin orjinal sefer programınıza dönüş yapıp aynı tarihe ait seferleri arka arkaya tek tek tıkladım dolu boş koltuk görmek için ve seferi listeledim.Ancak kayıt sayfasındaki yolcu kayıtlarını birer satır atlayarak sildiğini gördüm.(Yalnız kayıtları excell kayıt sayfasındaki hücrelere deneme amaçlı elle giriş yaptım tek tek kayıt yapmadım)
kodlamayı çözemedim eğer zamanınız varsa benim istediğim
herhangi bir güne ve herhangi bir sefere ait yolcu kayıtları nezaman listelenirse listelensin yolcu kayıtları silinmesin sefer programınızı yeniden inceleyip düzeltme yapabilirseniz çok minnettar kalırım hocam teşekkürlerimle..

Ekli dosyalar

Geri